Hyppää sisältöön

Super-Kalle kipusi maailmanlistalla 141 sijaa – nousi kolmanneksi parhaaksi suomalaiseksi

Kalle Samooja on pelaa kaudella 2019 European Tourilla.

Hainan Openin sunnuntaina voittanut Kalle Samooja nousi 141 sijaa maailmanlistalla. Challenge Tourin rankingissa hän on toisena.

Voittojen merkitys korostuu maailmanlistalla. Kalle Samooja otti uransa ensimmäisen voiton Challegen Tourilla, ja se nosti hänet paitsi European Tourille myös uran parhaaseen sijoitukseen maailmanlistalla.

Samoojan tuore sijoitus on 200:s, mikä riittää suomalaisten keskinäisessä rankingissa hienosti kolmanteen sijaan. Samoojan edellä ovat Mikko Korhonen (122.) ja Kim Koivu (179.)

Kahdensadan parhaan pelaajan joukossa on nyt hienosti kolme suomalaista pelaajaa, mikä on uusi ennätys. Viime viikolla Samoojan sijoitus listalla oli 341. eli nousua tuli mukavasti. 

Samooja ohitti Kiinan-voittonsa ansiosta maailmanlistalla Tapio Pulkkasen (237.) ja Mikko Ilosen (312.).

Kaikki edellämainitut viisi suomalaista ovat varmistaneet paikan ensi vuonna European Tourilla ennen tällä viikolla pelattavaa Andalucia Valderrama Mastersia.

Maailmanlistan kärjessä jatkaa Dustin Johnson ennen Justin Rosea ja Brooks Koepkaa. British Mastersin eilen voittanut Eddie Pepperell kipusi rankingissa sijalle 33. Hän on noussut tämän vuoden aikana rankingissa yli 100 sijaa.

Challenge Tourin rankingissa Samooja on toisena, kun kautta on jäljellä kaksi kisaa. Eroa kärjessä olevaan Tanskan Joachim B. Hanseniin on hieman yli 47 000 euroa.

Jäljellä olevat kaksi kilpailua ovat palkintoarvoltaan suuria, joten Samoojalla on onnistuessaan vielä mahdollisuus nousta vaikka rankingin ykköseksi. Viime vuonna kiertueen rahalistan ykkönen oli Tapio Pulkkanen.

Samoojan voitosta hurmaantui eilen myös Challenge Tourin viestintäosasto, joka risti hänet otsikkotasolla Super-Kalleksi.

”Tämä merkitsee minulle valtavasti henkilökohtaisesti. Olen metsästänyt korttia (ET:lle) pitkään ja mielestäni parasta tapa päästä European Tourille on sijoittua 15 parhaan joukkoon Challenge Tourille. Kausi on ollut pitkä ja vihdoin on varmaa, että pelaan siellä ensi vuonna”, Samooja sanoi kiertueen sivuilla.

Golfin maailmanlista | Challenge Tourin ranking

 

Etsi luettavaa