Hyppää sisältöön

Suomenmestari Ilari Saulon painajainen SM-kisoissa – ylimääräinen maila toi neljä penalttia

Ilari Saulo kuvattuna Seinäjoen SM-kisoissa

Antti-Jussi Lintusen (65,-7) pöljä puttipäivä nosti espoolaisen lyönnin johtoon ennen Alex Hietalaa. Naisten kisaa johtaa Kiira Riihijärvi (69-3).

Golfin lyöntipelin SM-kilpailut käynnistyivät poutaisessa kesäsäässä Seinäjoella. Myöhemmin tuuli nousi ja pieni sadekuurokin koetteli hetkellisesti pelaajia, mikä näkyi myös iltapäivän tulostasossa. Ruuhikosken kentän haasteet selvittivät ensimmäisenä päivänä parhaiten amatööripelaajat.

Kilpailun startterina ykköstiillä toimi pitkäaikainen golfvaikuttaja Antti Peltoniemi, joka on Ruuhikosken perustajajäsen ja kunniapuheenjohtaja. Peltoniemellä on pitkä meriittilista luottamustehtävistä myös Golfliitossa sekä golfin kansainvälisissä toimialajärjestöissä. Peltomäen ”Quiet, please”-kylttikään ei ollut tavallisimmasta päästä, vaan British Openissa käytetty.

Miesten sarjassa 17 pelajaa 117:sta alitti parin. 

Parhaasta tuloksesta , -7/65 vastasi St.Laurence Golfia edustava amatööri Antti-Jussi Lintunen. Yhdeksän birdietä ja kaksi bogia sisältänyt loistokierros tuli Lintuselle yllätyksenä. Lyömistään hän piti aika tavallisena, mutta miehen putteri suorastaan liekehti.

”Sain heti kierroksen alkuun hyviä upotuksia vähän kauempaa 3-6 metristä, ja pystyin rennoin mielin painamaan lisää kaasua. Eihän näitä montaa kertaa tule kaudessa, pitää osata nyt nauttia”, Lintunen hymyili kertoessaan ennätyskierroksestaan.

22-vuotias espoolainen pelaa ensi kertaa Ruuhikoskella, mutta pitää sekä kentän lay-outia että griinejä erinomaisina.

Lauri Ruuska (vas.) taistelii heinäkuun SM-kisoissa kärkipaikoista sijoittuen lopulta kolmanneksi. Peliakaverina Lassi Burman

Lauri Ruuska (vas.) taistelii heinäkuun SM-kisoissa kärkipaikoista sijoittuen lopulta kolmanneksi. Peliakaverina Lassi Burman

TOMI NATRI

Lyönnin päässä toisena on toissavuoden mestari Alex Hietala tuloksella -6/66.  Jaetulla kolmannella sijalla tuloksessa -4/68 ovat kahden ensimmäisen päivän aikana yhdessä pelaaavat Lauri Ruuska ja Lassi Burman.

Puolustava suomenmestari Ilari Saulon päivään osui murheellinen episodi, kun bägiin unohtunut ylimääräinen maila toi neljä rangaistuslyöntiä. Saulon päivän tulos oli +1/73, ja hän jakaa sijaa 24.

Myös naisten sarjassa amatöörit ottivat komennon. Tasaista joukkoa vetää Kiira Riihijärvi tuloksella -3/69. Virpiniemi Golf Clubin kasvatti pelasi tasaisen varmasti tehden neljä birdietä ja yhden bogin.

”Tein vähän virheitä ja löin tosi hyvin palloa. Jonkun verran jäi putteja kentälle, joten sitä voi ainakin parantaa. ”

Kiira Riihijärvi oli keskiviikkona ainoa nainen, joka alitti 70 lyönnin rajan

Kiira Riihijärvi oli keskiviikkona ainoa nainen, joka alitti 70 lyönnin rajan

Oululainen pitää Ruuhikosken kentän griinejä haastavina niiden piilokallistusten takia. Myös väyläosumat ja pitkän raffin välttäminen kuuluvat oululaisen pelikirjaan tulevinakin päivinä. Tavoitteena on luonnollisesti kirkastaa parin viikon takainen reikäpelihopea kultaiseksi.

Toisella sijalla on Ada Huhtala lyönnin päässä tuloksella -2/70. Tuloksessa -1 ovat Oona Vartiainen, viime vuoden mestari Krista Junkkari ja Anna Backman.

Tuloslista SM-kisat

Lähde: Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa