Suomen ykköspelaaja oli ykkönen myös Tournament Players Championshipissa

Mikko Korhonen oli avauskierroksen jälkeen kaksi lyöntiä Henri Lahdenperää perässä.

Mikko Korhosen kokemus oli valttia, kun hän nousi voittoon tänään päättyneessä Tournament Players Championshipissä. Hirsala Golfin vaikea lopetus koitui Teemu Putkosen ja Henri Lahdenperän kohtaloksi.

Mikko Korhonen voitti kaksipäiväisen Tournament Players Championship -kilpailun, joka pelattiin Suur-Helsingin Golfin Lakiston-kentällä ja Hirsala Golfissa. Korhosen voittotulos Dunhill Links -tyyliin pelatussa pro-am-kisassa oli -4.

Toisen sijan jakoi neljä pelaajaa: Roope Kakko, Albert EckhardtTeemu Putkonen ja Sanna Nuutinen, joka oli kilpailun paras naispelaaja. Nuutinen pelasi takaysin tänään peräti neljä alle parin yhden eaglen siivittämänä.

Lahdenperällä heikko lopetus

Eilisen jälkeen kilpailua johtanut yllättäjä Henri Lahdenperä taisteli pitkään voitosta, mutta joutui tyytymään lopulta jaettuun yhdeksänteen sijaan heikosti sujuneen kahden viimeisen reiän takia.

Lahdenperä teki 17. reiälle bogin ja lopetti kisan harmittavasti triplaan, kun hänen avauslyöntinsä par 5 -reiällä katosi. Lopetusta vaille loistavasti sujunut kisa ei varmasti tällä hetkellä lohduta Kytäjä Golfia edustavaa miestä.

Hirsalan kentän ”kireät” lopetusreiät koituivat myös Teemu Putkosen kohtaloksi. Hän oli ennen niitä kahden lyönnin johdossa, mutta tupla toiseksi viimeiselle reiälle ja bogi päätösreiälle pudottivat Asian Tourilla pelaavan miehen kakkoseksi.

Korhonen pelasi kaksi viimeistä reikää -1. Molemmat reiät vaativat tarkkaa avausta, mikä onkin Korhosen pelin vahvuuksia.

Kilpailun järjestivät Minea Blomqvist-Kakko, Mikko Ilonen ja Peter Erofejeff. Tarkoituksena oli taata työmahdollisuus koronaviruksen vuoksi vailla töitä jääneille ammattilaispelaajille.

Kilpailu keräsi 24 paria, joten ammattilaisten välille saatiin mukava potti jaettavaksi. Siitä suurin siivu eli 2 800 euroa meni Korhoselle, joka on suomalaispelaajista korkeimmalla maailmanlistalla. Hänen sijoituksensa rankingissa on 150:s.

Kylmähermoisen Välimäen tiimi voitti joukkuekisan

Maailmanlistan toiseksi paras suomalainen on 161:ntenä oleva Sami Välimäki, joka sijoittui kisassa kahdeksanneksi. Välimäki osoitti kuitenkin jälleen olevansa voittajatyyppi, sillä hänen ja Timo Laineen muodostama joukkue voitti pro-am-kisan.

Välimäki oli todennut viimeisen reiän tiiauspaikalla, että he tarvitsevat voittoon eaglen. Välimäki löi draivin jälkeen rautakuutosen kahteen ja puoleen metriin ja puttasi pallon kylmän viileästi reikään.

Kakkossijan joukkuekisassa jakoi neljä ammattilaisen ja amatöörin muodostamaa paria.