Hyppää sisältöön

Suomen suurimpiin kuuluva golfseura lopettaa toimintansa – ”testamenttaa” jäsenensä Kotojärven Kartanogolfille

Vantaan Golfpuiston kentällä on tehty viime kesänä pakollisia leikkauksia

Vantaan Golfpuisto ry eroaa Golfliiton jäsenyydestä vuoden 2019 päätteeksi. Samalla yhdistyksen toiminta golfseurana päättyy.

Vantaan Golfpuisto ry lopettaa toimintansa vuoden vaihteeseen. VaGo kuului Suomen suurimpien golfseurojen joukkoon. Ensi kaudeksi yli 1 800 golfaria joutuu etsimään itselleen uuden golfseuran.

Miksi golfseura sitten lopettaa toimintansa? Näin se perusteli asiaa kotisivuillaan.

”Vantaan kaupunki on laittomalla vuokrasopimuksen purulla estänyt golfkentän toiminnan jatkumisen. Asia kenttäalueen hallinnoinnista on vireillä käräjäoikeudessa. Vantaan Golfpuisto ry:n hallitus ei kuitenkaan usko, että asia ratkeaa vielä golfkaudelle 2020, eikä kenttä näillä näkymin ole avoinna vielä ensi kesänä. Golfseuran pitkäaikainen pyörittäminen ilman kotikenttää ei vastaa sitä palvelutasoa, mitä haemme.”

Vaikka golfseuran toiminta päättyy, seuran puuhamiehet uskovat, että Vantaan Golfpuiston kenttä rakennetaan loppuun ja avataan pelaamista varten.

”Uskomme vakaasti, että golfpuiston golfkenttä vielä tulevaisuudessa avataan golfille ja toivottavasti rakennetaan täyteen mittaansa. Meillä oli unelma toteuttaa kaikille avoin laadukas golfkenttä pääkaupungin naapuriin. Toivottavasti joku saa unelmamme vielä lentoon.”

VaGon jäsenyys on aktiivinen maaliskuun loppuun saakka. Sen jälkeen jäsenyys päättyy automaattisesti. Esimerkiksi eBirdie on VaGon jäsenille voimassa 31.3. saakka ja jäsenet saavat myös Golflehden kotiinsa siihen asti.

Tiedotteen lopuksi Vantaan Golfpuisto ”testamenttasi” jäsenyytensä Kotojärven Kartanogolfille, joka tarjoaa VaGon jäsenille jäsenyyttä 70 eurolla.

Vantaan Golfpuisto nousi nopeassa asiassa Suomen suurimpien golfseurojen joukkoon. Vuonna 2017 se oli Suomen neljänneksi suurin golfseura ja vuonna 2018 viidenneksi suurin. Tänä vuonna jäsenmäärä putosi kuitenkin noin 1800:aan, eikä se mahtunut enää kymmenen suurimman golfseuran joukkoon. Esimerkiksi vuonna 2017 jäseniä oli yli 2 700.

Vantaan Golfpuisto ry perustettiin vuonna 2014.

Etsi luettavaa