Suomen PGA:n kunniajäsen nappasi uransa ensimmäisen Senior Tourin ykköstilan – ja ensimmäisen voiton 18 vuoteen

Jarmo Sandelin voitti ensimmäisen turnauksen sitten vuoden 2001.

Jarmo Sandelin pelasi päivän parhaan tuloksen ja nousi Staysure-kiertueen kauden päätöskilpailun voittoon, joka oli miehen ensimmäinen lähes 20 vuoteen. Ei ihme, että ääni värisi miehen pitäessä kiitospuhetta.

Jarmo Sandelin on voittanut Mauritiuksella pelatun Staysure Tourin eli entisen European Senior Tourin kilpailun. Imatralla syntynyt mutta Ruotsiin jo lapsena muuttanut ja Ruotsia edustava Sandelin ehti tahkota kiertueella lähes täyden kolme kautta ja 45 kisaa, ennen kuin tärppäsi.

Jarmo oli kisassa selvä ykkönen, sillä ero toiseksi tulleeseen James Kingstoniin oli kolme lyöntiä – kiitos Jarmon huikean päätöskierroksen, joka sujui 65 lyönnillä.

Sandelinin yhteistulos oli -12 (69-70-65), kun päätöskierroksella hyytynyt Kingston jäi tulokseen -9 (68-67-72). Kolmatta sijaa jakoi muun muassa Walesin Phillip Price, joka voitti kiertueen kokonaiskilpailun.

Vaikka Sandelin on edustanut Ruotsia koko uransa ajan, hän on Suomen PGA:n kunniajäsen. Tämän etuoikeuden hän sai jo kesken aktiiviuransa, kun hänet valittiin vuonna 1999 Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen.

Ikää Sandelinilla on 52 vuotta, eikä mies ole vielä luovuttanut uransa suhteen. Päinvastoin. Hän oli esimerkiksi viime viikolla karsimassa rahakkaalle Yhdysvaltain Champions Tourilla, jota Saksan Bernhard Langer on hallinnut jo pitkään.

Vaikka Jarmon peli on mennyt syksyllä parempaan suuntaan, hän jäi rannalle jenkkitourilta, jonne pääsee karsinnoista vain viisi pelaajaa kerrallaan.

Tänään tullut debyyttivoitto seniorisarjoissa tuo varmasti balsamia haavoille ja reilun 60 000 euron edestä myös täytettä pankkitilille.

Voitto meni selvästikin miehen tunteisiin. Kiitospuheen hän piti lyhyenä ääni väristen.

”Tunne on uskomaton, en ole voittanut turnausta sitten vuoden 2001, kahdeksantoista vuoden kovan työn ja vaikeuksien jälkeen”, Jarmo kiitti ääni väristen.

”Odotan innolla vuotta 2020 ja toivottavasti saan silloin lausua lisää sanoja.”

Kiertueen rankingissa Jarmo nousi voittonsa ansiosta kolkuttelemaan top teniä. Tarkka sijoitus ei ole vielä tiedossa, sillä kiertueen rankingia ei ole vielä päivitetty.

Varmaa kuitenkin on, että Jarmo tulee parantamaan aiempia sijoituksiaan kokonaistuloksissa. Vuonna 2017 hän oli 17:s ja 2018 sijoitus oli 20:s.