Hyppää sisältöön

Suomen parhaat kohtaavat haasteottelussa perjantaina: Kumpi voittaa, Korhonen vai Välimäki?

Mikko Korhonen kohtaa Sami Välimäen haasteottelussa.

Viaplay Challenge Cupissa kohtaavat Mikko Korhonen ja Sami Välimäki sekä NHL-tähdet Patrik Laine ja Teuvo Teräväinen.

Perjantaina Suomessa tehdään golfhistoriaa kun Viaplay Challenge Cup -finaalissa vastakkain asettuvat kaksi kotimaista European Tour -voittajaa Mikko Korhonen ja Sami Välimäki.

Pronssiottelussa kohtaavat NHL-tähdet Patrik Laine ja Teuvo Teräväinen. Finaalipelit pelataan tulevana perjantaina 15.5. Nokia River Golfissa, ja ne ovat katsottavissa Viaplayssa, Viasat Urheilu -kanavalla sekä Viasat Urheilun FB-tilillä.

Huhtikuussa käynnistyneen Viaplay Challenge Cupin ensimmäisessä osuudessa Sami Välimäki voitti Patrik Laineen 16 lyönnillä. Vappuaattona pelatussa toisessa osuudessa Mikko Korhonen voitti Teuvo Teräväisen kahdeksalla lyönnillä, huolimatta Teräväisen loistavasta alusta.

Finaalissa pronssiottelussa vastakkain asettuvat näin NHL-tähdet Laine ja Teräväinen, kun taas mestaruudesta taistelevat tämän hetken kovimmat golfammattilaiset Sami Välimäki ja Mikko Korhonen. Finaalipelissä pelataan 18-reikää ja pelimuotona on reikäpeli. Pronssipeli pelataan 9 reiän lyöntipelinä.

”Loistavaa päästä radalle Teuvoa vastaan. Teukka on ollut vaikea voitettava golfkentällä. Hienointa on kuitenkin nähdä Mikon ja Samin välinen kisa. Ammattilaisten peli on todella upeaa seurattavaa”, hehkuttaa Patrik Laine tulevaa finaalipeliä.

”Kiva katsoa ensin kuinka NHL-miehet pelaavat. Itselle iso asia on päästä pelaamaan Mikkoa vastaan kotikentällä. Mikon kanssa ollaan tehty tourilla yhteistyötä ja nyt ollaan ensi kertaa vastakkain. Tulee jännä kisa”, lupaa Sami Välimäki.

Viaplay Challenge Cup -aikataulu

Viaplay Challenge Cupin livelähetys alkaa klo 13 pronssiottelulla. Pienen tauon jälkeen finaalipeliin päästään käsiksi klo 16.

  • Klo 13–15 Patrik Laine vs Teuvo Teräväinen (Viaplay, Viasat Urheilu & Viasat Urheilun FB)
  • Klo 16–20 Sami Välimäki vs Mikko Korhonen (Viaplay, Viasat Urheilu & Viasat Urheilun FB)
     

Molemmissa kisoissa tuomarin tehtäviä hoitaa Arto Teittinen. Teittisellä kokemusta golftuomarin toiminnasta mm. US Openista ja British Openista.

”Viaplay Challenge Cup -kisaa lähdettiin rakentamaan keskellä koronaeristystä, lähes kaiken liveurheilun ollessa tauolla. Tarve suorille urheilutapahtumille oli kova sekä yleisölle että meille tekijöille ja golf mahdollisti kisat kaikkien säännösten mukaisesti myös poikkeusaikana. Lähetysten suosio yllätti kuitenkin meidät kaikki. Pelejä on nyt katsottu lähes 400 000 kertaa”, sanoo lähetyksen selostava NENT Group Finlandin vastaava urheiluasiantuntija ja selostaja Antti Mäkinen.  

”Todella hieno sarja saa perjantaina huipennuksensa ja myös tekniikka on nostettu seuraavalle tasolle. Hieno golfpäivä tiedossa, ja olen innoissani ennen kaikkea siitä, että pääsemme tekemään kotimaista golfhistoriaa. Kertaakaan aiemmin ei kotimaassa ole ollut kahta ET-voittajaa pelaamassa vastakkain. Nyt saamme todistaa hienoa reikäpeliä Samin ja Mikon välillä.”

”Kenttä on loistavassa kunnossa ja tulemme pelaamaan perjantaina huippunopeilla greeneillä. Tämä yhteistyö Viasatin kanssa on ollut upeaa viihdettä koronapandemian keskellä. Uskon, että koko suomalainen golfyhteisö on nauttinut live-lähetyksistä Antti Mäkisen selostuksen ja huippupelaajien pelaamana”, toteaa Nokia River Golfin toiminnanjohtaja Kimmo Sirainen.

Lähde: Nent Groupin tiedote

Etsi luettavaa