Hyppää sisältöön

Suomen olympiaedustajat valittu

Mikko Ilonen suuntaa elokuussa länteen eli Rioon

Mikko Ilonen, Roope Kakko, Noora Tamminen ja Ursula Wikström edustavat Suomen Rion olympialaisissa.

Suomea olympialaisten golfkisasa edustava nelikko on varmistunut, kun Suomen olympiakomitea nimeksi Mikko Ilosen, Roope Kakon, Noora Tammisen ja Ursula Wikströmin Suomen olympiajoukkueeseen.

Valinta perustui olympiarankingiin. Kisoihin valittiin yhteensä 60 pelaajaa sekä miesten että naisten sarjoihin.  Mikko Ilonen on listan sijalla 47, Roope Kakko 54, Ursula Wikström 44 ja Noora Tamminen 45.

”Suomalaisen golfin kannalta neljän urheilijan saaminen mukaan olympialaisiin on merkittävä saavutus. Pelaajat lähtevät kisoihin innostuneina ja hyvin valmistautuneina. Onnistuessaan heillä kaikilla on realistiset mahdollisuudet nousta taistelemaan jopa mitaleista”, sanoi Golfliiton huippu-urheilupäällikkö Janne Marvaila.

Rion olympialaisissa pelataan molemmissa sarjoissa 72 reiän henkilökohtainen lyöntipeli.

Miehissä moni huippunimi on päättänyt jättää olympialaiset väliin. Esimerkiksi miesten maailmanlistan neljä parasta pelaajaa eli Jason Day, Rory McIlroy, Dustin Johnson ja Jordan Spieth eivät matkusta Rio de Janeiroon. Kisan kannalta se on tietysti harmi, mutta se parantaa luonnollisesti suomalaismiesten menestymismahdollisuuksia.

Etsi luettavaa