Hyppää sisältöön

Suomen Golfliiton uusi puheenjohtaja Antti Tiitola: ”Lupaan kiertää kenttiä ympäri Suomen ja kuunnella miten voisimme auttaa”

Uusi puheenjohtaja Antti Tiitola sekä kuusi vuotta luottamustoimessa vaikuttanut Hanna Hartikainen ovat taustaltaan liike-elämän vaikuttajia ja yritysjohtajia.

Liittokokous valitsi Golfliiton uudeksi puheenjohtajaksi valintatoimikunnan ehdottaman Master Golf Clubin Antti Tiitolan. 

Suomen Golfliiton syksyn liittokokous pidettiin onnistuneesti lauantaina 26.11. Vantaalla. Liittokokouksen asialistan merkittävyys näkyi myös ennätysosanottona – 90 seuran edustajaa otti osaa, 56 paikan päällä ja 34 etäyhteyksin.

Yksi merkittävimmistä päätöksistä koski uuden puheenjohtajan valintaa. Golfliiton nykyinen puheenjohtaja Hanna Hartikainen on luotsannut liittoa kolme kaksivuotiskautta vuodesta 2016 alkaen, eikä näin ollen liiton sääntöjen mukaan voi enää asettua ehdolle.

Liittokokous valitsi Golfliiton uudeksi puheenjohtajaksi valintatoimikunnan ehdottoman Master Golf Clubin Antti Tiitolan. Hän voitti puheenjohtajavaalissa toisella kierroksella Tarina Golfin Mika Sutisen äänin 128–95. Puheenjohtajakausi alkaa virallisesti 1.1.2023, ja hän saa johdettavakseen Suomen suurimman lajiliiton rekisteröityneiden jäsenten perusteella.

Vahvasta businesstaustasta tuleva Tiitola oli ylpeä ja liikuttunut valinnastaan. Hän tuo vankkaa liikejohdon kokemusta ja lupaa reilusti aikaa liiton puheenjohtajuuteen. Hän lupasi olla aina seurojen käytettävissä, sillä puheenjohtajatehtävä on palvelutehtävä.

”Suuri kiitos luottamuksesta. Puheenjohtajavaalissa oli golfin kannalta luksustilanne, kun ehdolla oli monta loistoehdokasta. Se on ehdoton rikkaus lajille. Lupaan laajasti kiertää kenttiä ympäri Suomea ja kuunnella miten voisimme auttaa ja tukea. Tietysti aloitan pikaisesti myös tutustumisen liiton ja sidosryhmien arkeen ja toimihenkilöihin.”

Hanna Hartikainen: ”Muistetaan, että Suomi Golf olemme me kaikki

Nykyinen puheenjohtaja Hanna Hartikainen kiitti kokouksen osallistujia ja kaikkia sidosryhmiä kuuden vuoden aikana tapahtuneista kohtaamisista

”Golfliitto saa hienon puheenjohtajan Antista jatkamaan kehitystyötä kohti tulevaisuuden haasteita. Muistetaan, että Suomi Golf olemme me kaikki.”

Muut hallituksen jäsenet valittiin valintatoimikunnan ehdotuksen mukaisesti. Uudeksi Golfliiton hallituksen jäseneksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin Esko Heikkinen (Vaasan Golf) Pohjanmaalta. Saara Vahvaselkä (Espoo Ringside Golf) Uudeltamaalta ja Marko Leiviskä (Oulun Golfkerho) uudellee nvalittiin jatkamaan hallituksessa seuraavat kaksi vuotta.

Hallituksen jäsenten Minna Nenonen (Alastaro Golf), Osmo Ruuska (Tarina Golf), Janne Pelkonen (Pickala Golfja Jussi Rouhento (Tawast Golf) kausi jatkuu.

Hallituksen varajäseniksi valittiin Uudellemaalle Pekka Löfman (Vuosaari Golf Helsinki) ja Pohjois-Suomeen Markku Laitila (Nivalan Seudun Golf). Uudelle kaudelle valittiin Pohjanmaalle Anders Sandlin (Jakobstads Golf Pietarsaaren Golf).

Jäsenmaksu pysyi ennallaan

Liittokokous hyväksyi ja vahvisti myös Golfliiton toimintasuunnitelman ja budjetin vuodelle 2023.

Golfliiton hallituksen ehdottama jäsenmaksun korotus vuodelle 2023 ei mennyt läpi, joten aikuisjäsenten vuotuinen Golfliiton jäsenmaksu 30 euroa ja alle 22-vuotiaiden junioreiden 9 euroa. Hallitus kuitenkin näkee asian esiin nostamisen hyvässä hengessä tärkeäksi, ja keskustelua tullaan jatkamaan tulevaisuudessa, jotta Suomi Golfin strategiaa voidaan toteuttaa täysipainoisesti ja siten luoda lisäarvoa golfyhteisöille.

Ansioituneiden palkitseminen

Liittokokouksessa jaettiin myös runsaasti ansiomerkkejä kunnianosoituksena eri tavoin Suomi Golfia edistäneille henkilöille.

Palkittuja ryhmäkuvassa vasemmalta oikealle:
Juha Skyttä, Hannu Paatelo, Arto Teittinen, Veijo Notkola, Kari Heikkilä, Eva Valtanen ja Liisa Ruuda

Opetus- ja kulttuuriministeriön ansiomerkeistä ansiomitalin sai Liisa Ruuda, ansiomitalin kullatuin ristein Jari Hakkarainen, Pasi Kristiansson, Veijo Notkola, Hannu Paatelo, Juha Skyttä ja Eva Valtanen. Ansioristin Kari Heikkilä ja kultaisen ansioristin Arto Teittinen.

Lisäksi jaettiin Golfliiton ansiomerkeistä pronssinen ansiomerkki Aila Mäntyselle (Golf Virrat) ja Raimo Yläjärvelle (Golf Virrat). Kokouksen päätteeksi puheenjohtaja Hanna Hartikainen (Helsingin Golfklubi) yllätettiin Golfliiton kultaisella ansiomerkillä numero 29.

Kevään liittokokous pidetään 1.4.2023 Golfmessujen yhteydessä pääkaupunkiseudulla.

Lähde: Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa