Hyppää sisältöön

Suomella kolmen voiton päivä EM-kisoissa

KUVA: SUOMEN GOLFLIITTO

Miehet, pojat ja tytöt löivät vastustajansa viheriöillä ja jatkavat pelaamaan sijoista 9-12. Naisten tie vie tappion myötä pelaamaan sijoista 13-16.

Englannissa miesten vastaan asettui Belgia. Tuuli oli jälleen yltynyt ja teki links-ympäristöstä entistäkin haastavamman. Suomalaiset pelasivat hyvin alusta alkaen ja kolmen ensimmäisen ottelun, nelinpeli Markus Luoma-Oskari Schuvalow sekä Jesse Saareksen ja Antti-Jussi Lintusen, pysyttyä Suomen hyppysissä tuli koko ottelu sinivalkoisille 3-2.

”Pysyttiin pelisuunnitelmassa. Belgia antoi hyvän vastuksen, mutta lopulta voitto oli kuitenkin suhteellisen selkeä meille”, valmentaja Mikael Mustonen kertoo.

Miesten seuraava vastustaja on Sveitsi. Tavoite 9.sijasta pysyy entisellään.

Suomen miehet EM-viheriöllä KUVA: SUOMEN GOLFLIITTO

Walesissa naisten joukkueen päivä sujui mollivoittoisesti, ja Suomi koki tappion Itävallalle 1-4. Tuuli oli hieman tyyntynyt eilisistä myrskylukemista, mutta toi edelleen lisähaastetta peliin. Pallonlyöminen ja monipuolinen lähipeliosaaminen korostuvat aina tuulessa pelatessa.

Ottelut olivat tasaisia, mutta kääntyivät viimeisillä väylillä vastustajalle. Suomen ainoan pisteen toi Tia Teiniketo numeroin 2/1.

”Ei selityksiä, Itävalta oli kokonaisuutena pienissä asioissa tänään hieman edellä. Huomiseen lähdetään pienellä kokoonpanomuutoksella ja pyritään parantamaan aiemmasta tekemistä”, valmentaja Pasi Purhonen kuittasi.

Torstaina vastassa on Sveitsi.

Saksassa poikien joukkue löysi itsestään uuden vaihteen, ja päihitti Sveitsin selvin numeroin 4-1. Nelinpeli Viggo Talasmäki-Ville Virkkala sekä Roope Juslin hallitsivat otteluitaan alusta asti. Muilla oli enemmän taisteltavaa, mutta sekä Saku Ellilä että Niklas Lindström puristivat voitot Suomelle viimeisellä reiällä. Erityisesti Lindström teki loistavan nousun 3 down-tilanteesta.

”Hieno taistelu jätkiltä. Parannettavaa kuitenkin jäi, ja tästä jatketaan vielä hiomaan huomista Tanska-ottelua varten”, kapteeni Ville Vaimala kertoo.

Torstaina vastassa on Tanska ja panttina pääsy B-lohkon finaaliin.

Islannin olosuhteet eivät ole viikon edetessä ainakaan helpottuneet, ja reikäpelikierrokset aloitettiin hurjassa tuulessa ja vihmovassa sateessa. Kylmyys ei kuitenkaan suomalaisia hyydyttänyt, vaan Suomi oli taas saanut kaikki pelaajat viivalle ja vei voiton Italiasta selkein luvuin 4-1. Selvimmät voitot otti nelinpelipari Ella Salama-Adeliina Virtanen sekä Emilia Väistö.

Valmentaja Minea Blomqvist-Kakko puhkui ylpeyttä joukkueestaan.

”Aivan karmea keli, onneksi sade loppui sentään takaysillä. Tytöt pelasi hemmetin hienosti, taisteli ja piti pelihuumorin yllä.”

Torstaina tyttöjä vastaan asettuu Hollanti.

Liveseuranta

Etsi luettavaa