Hyppää sisältöön

Suomalaisten tilanne Abu Dhabissa näyttää nyt tältä: Cut, cut, cut ja cut

Rutiinin kateissa

Suomalaisille näyttäisi olevan luvassa vapaa viikonloppu. Vain Mikko Korhosella seitinohut sauma jatkoon.

Jos suunnittelit viikonloppuna seuraavasi suomalaisten edesottamuksia European Tourilla, voit suunnitella ohjelmaasi uudestaan. Näyttää nimittäin vahvasti siltä, että kaikki neljä suomalaista karsiutuu viikonlopun kierrokselta Abu Dhabissa käytävässä European Tourin kisassa.

Lähimpänä paikkaa viikonlopun kierroksilla kärkkyy Mikko Korhonen, jonka kahden päivän yhteistulos on par (70-74). Hän on lyönnin päässä cut-rajasta, mutta kuitenkin vasta sijalla 74. Kun 65 parasta pelaajaa ja samassa tuloksessa olevat jatkavat viikonlopun kierrokselle, eivät espoolaisen mahdollisuudet päästä jatkoon näytä kummoisilta, ellei sääolosuhteet muutu dramaattisesti.

Korhonen kuvaili omaa kierrostaan mustaksi ja sumuiseksi.

”Ei vaan ollenkaan lähtenyt kulkemaan, tosi vaikeaa oli koko päivän. Pelaamisessa on vielä rutiinin ja treenin puutetta havaittavissa”, Korhonen kertoi.

Korhonen pelaa Abu Dhabissa kauden ensimmäistä kisaansa. Edellisen kerran hän kiinnitti numero lapun rintaansa vajaa kaksi kuukautta sitten Dubain finaalikisassa.

Jos Korhosella on vielä ohkainen sauma jatkoon, voivat Roope Kakko (+1, 72-73) ja Tapio Pulkkanen (+2, 72-74) mennä hotellille pakkailemaan laukkujaan.

Kalle Samooja on vielä kierroksella, mutta tänään turkulaisella homma on lähtenyt laukalle. Eilen pariin pelannut mies on tätä päivää 11 reiän jälkeen seitsemän yli parin.

Eilisen kierroksen jälkeen suomalaisten tilanne näytti vielä valoisammalta, kun Korhonen oli kaksi alle parin ja kolme muuta parissa.

Kilpailun kärkeen on noussut Englannin Matthew Fitzpatrick, jonka kahden kierroksen yhteistulos on -9 (68-67). Vielä kierroksellaan olevat Espanjan Sergio Garcia ja Italian Renato Paratore ovat kuitenkin vain lyönnin perässä ja voivat englantilaisen rinnalle ja ohikin.

Sen sijaan maailmanlistan ykkösen Brooks Koepkan peli yskii. Hän on tätä päivää +2 ja pudonnut kolmannelta sijalta jo 19:nneksi. Koepka, jolla on takana pitkä kisatauko, on tehnyt tänään muun muassa kaksi tuplaa.

Lähi-idän ns. Desert Swing jatkuu ensi viikolla Dubaissa, jossa pelaavat Korhonen, Samooja ja Pulkkanen.

Tulospalvelu

European Tourin näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa