Hyppää sisältöön

Suomalaisten lähtöajat ja peliseura British Openin kahdelle ensimmäiselle kierrokselle on nyt selvillä

Matilda Castrén heilutti putteriaan 34 kertaa lauantain kierroksella

Nyt tiedetään, monelta Matilda Castrén, Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström starttaavat kauden viimeiseen major-turnaukseen. Women’s British Open pelataan Carnoustien kentällä Skotlannissa.

Suomalaisten lähtöajat ja peliseura kauden viimeisen major-turnauksen Women’s British Openin kahdelle viimeiselle kierrokselle on nyt selvillä. Tämän kilpailun jälkeen päättyy myös Euroopan Solheim Cup -joukkueen karsinta.

Kilpailu käynnistyy torstaina klo 9.30 Suomen aikaa ja ensimmäisenä kolmesta suomalaisesta on lähtövuorossa Ursula Wikström.

Yhdeksäntenä Ladies European Tourin rankingissa oleva Wikström starttaa avauskierrokselle klo 12.26 Suomen aikaa yhdessä Australian Stephanie Kyriacoun ja Yhdysvaltain Kristen Gillmanin kanssa.

Kyriacou on kiertueen pistetilastossa toisena. Ikänsä puolesta hän voisi olla Wikströmin tytär. Ikää aussilla on vasta 20 vuotta, kun kokenut suomalainen täytti kesäkuussa jo 41 vuotta.

Gillman on puolestaan 23-vuotias LPGA-pelaaja, joka on maailmanlistalla sijalla 118. Kyriacou on maailmanlistalla 12 sijaa korkeammalla kuin Gilman. Wikströmin sijoitus on puolestaan 303:s.

Matilda Castrén starttaa kierrokselle klo 13.43. Hän pelaa Tanskan Nanna Koerstz Madsenin ja Espanjan Azahara Muñozin kanssa.

Koerstz Madsen on siinä mielessä mielenkiintoinen pelaaja, että hän on yksi niistä naisista, jotka voivat ohittaa Sanna Nuutisen LET:n Solheim Cup -rankingissa. Maailmanlistalla juutti on sijalla 59:s eli yhdeksän sijaa heikompana kuin Castrén. LPGA:n rankingissa Castrén on sijalla 20 ja LET:n 14.

33-vuotias Muñoz on trion kokenein. Hänellä on yksi voitto LPGA:lta ja peräti viisi LET:ltä. Tuoreella maailmanlistalla hän mahtuu kuitenkin nippanappa sadan parhaan joukkoon ollen 97:s.

Sanna Nuutisen pelikaverit kahdella ensimmäisellä kierroksella ovat Yhdysvaltain Cydney Clanton ja Etelä-Afrikan Paula Reto. Heidät lähetetään matkaan, kun kello on Suomessa 16.44.

32-vuotias Clanton on maailmanlistalla sijalla 127 ja LPGA:n rankingissa 57:ntenä.

Reton, 31, kausi on sujunut tasaisesti, mutta huippuonnistumiset ovat jääneen uupumaan, joten hän taistelee kortista LPGA:lle, sillä sijoitus kiertueen rankingissa ennen British Openia on 97:s.

Suomalaisten perjantain lähtöajat (Suomen aikaa):

  • Castrén-Koerstz Madsen-Muñoz klo 9.03
  • Sanna Nuutinen-Clanton-Reto klo 12.04
  • Wikström-Kyriacou-Gillman klo 17.06

Kilpailu on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayltä ja V Sport Golf kanavalta. Katso täältä kilpailun lähetysajat.

Etsi luettavaa