Hyppää sisältöön

Suomalaisilla värikkäitä kortteja Kiinassa

Kalle Samooja pelaa hyvää kisaa Ruotsissa.

Kim Koivu aloitti suomalaisista parhaitan Kunmingissa käytävän 350 000 dollarin Challenge Tour -turnauksen. Koivu mahtuu kisassa kympin sakkiin avauspäivän pääteeksi.

Kim Koivu avasi suomalaisita parhaiten urakkansa Kunmingissa. Syvällä Kiinassa pelattavan kilpailun avauspäivänä suomalaiset sortuivat paljon virheisiin – birdiemäärä oli kaikilla pelaajilla loistava. 

Kim Koivu lähti suomalaisista viimeisenä kentälle. Hän teki kierroksensa aikana viisi birdietä, kaksi bogia ja tuplan. Tulos 71 (-1) oikeuttaa kisassa jaettuun 23:nteen sijaan avauspäivän ollessa lopuillaan. Koivu teki birdieistään kaksi par-vitosilla, kaksi par-nelosilla ja yhden par-kolmosella. Päivä päättyi surullisissa merkeissä. Tupla kentän yhdeksännelle väylälle tuntui varmasti karvaalta. 

Kalle Samooja kerkesi Koivun tavoin kolme alle tulokseen ennen toista ysiään. Jälkimmäinen yhdeksikkö oli kuitenkin turkulaisellekin vaikea, hän teki bogin kakkoselle ja par-5 seiskalle tuplan. Päivän tulokseksi muodostui täten 72 (par). Kallen sijoitus on kuitenkin turvallisesti cutin sisäpuolella: 37:s. 

”Oli kyl hyvää peliä tänää mut olin yksinkertasesti vaan huono par vitosilla. Huonot avaukset kolmeen niistä”, Samooja viestitti.

Kisakenttä tarjoaa mahdollisuudet onnistumiseen, mutta myös rankaisee välittömästi. Kalle Samooja vastaa kysymykseen, onko ”sateenkaarikortit” kentän vika vai sattumaa seuraavasti: 

”Kyllä se pitkälti kentän vika on et rankaisee heti jos lyö huonon lyönnin tai tulee alas metrin tai kaksi väärään paikkaan. Varsinki toi etuysi on haastava ja tuultaki oli melkoisesti iltapäivällä. Sit kun ollaan vielä noin 2000m korkeudessa niin kyllähän tuola metrien kanssa on haasteita”, Samooja luonnehtii peliolosuihteita.

Oliver Lindell piirsi melkoisen sateenkaaren tuloskorttiinsa. Takaysiltä Samoojan ja Koivun tavoin lähtenyt Lindell veti ensimmäisen sateenkaaren kentän väylille 12-15. Bogi, eagle, birdie, tupla. Par-tuloksessa kasin jälkeen ollut Lindell teki birdiet kentän 18:nnelle ja ykköselle. Kaksi alle tulos ei kuitenkaan kestänyt, kun Lindell teki nopean mahalaskun väylillä 4-7. Tuplapar ja kolme bogia perään. 

Päivä päättyi birdieen ja Lindell kiersi kentän 76 lyönnillä. Päivän saldona oli kiitettävä määrä birdieitä (4), yksi eagle, mutta neljä bogia, tupla ja tuplapar pitivät huolen korkeasta tuloksesta. Kenttä selkeästi tarjoaa mahdollisuuden hyviin birdieputkiin, samalla se rankaisee virheistä. 

Kisan kärjessä etenee neljän pelaajan joukko tuloksessa -5. Cut-raja avauspäivän jälkeen on +2. 

 

Etsi luettavaa