Hyppää sisältöön

Suomalaisilla tasainen startti LET-finaalissa – Koivisto teki eaglen par 4 -reiällä

Ursula Wikström pelasi avauskierroksen pariin. KUVA: MARK RUNNACLES / LET

Ursula Wikström ja Tiia Koivisto pelasivat Ladies European Tourin finaalikilpailun avauskierroksen pariin, Noora Komulainen yhden yli.

Ladies European Tour päättyy tällä viikolla Espanjassa pelattavaan Andalusia Costa Del Open de Espana -kilpailuun, ja 75 pelaajan joukkoon ja finaaliturnaukseen mahtui kolme suomalaista: Tiia Koivisto, Ursula Wikström ja Noora Komulainen.

Suomalaistrio aloitti kilpailun tasaisesti, sillä Koivisto ja Wikström ovat avauskierroksen jälkeen parissa ja Komulainen yhden yli. Koivisto ja Wikström jakavat 37:tä sijaa, kun Komulainen on 50:ntenä.

Kilpailua johtaa Englannin Cara Gainer, joka pelasi huipputuloksen 66 (-7). Hän johtaa Espanjan Carlota Cigandaa lyönnillä. Kolmatta sijaa kaksi lyöntiä kärjestä jakavat puolestaan muun muassa Ruotsin Linn Grant ja Irlannin Leona Maguire.

Suomalaisista varsinkin Wikströmillä oli aineksia parempaan, sillä hän päätti kierroksensa harmittavaan tuplabogiin. Benahavisissa sijaitsevan Alferini Golfin 18. reikä on par 3.

Wikström on kiertueen kokonaispisteissä ennen päätöskisaa 18:ntena. Paras suomalainen rankingissa on Koivisto. Hän on yhdentenätoista ja tavoittelee nousua kympin sakkiin, mikä toisi hänelle paikan LPGA-kiertueen karsintafinaaliin.

Koiviston kohokohta tänään oli neljännelle reiälle (par 4) tullut eagle, jonka jälkeen hän oli kierrostaan kolme alle parin. Harmittavasti loput 14 reikää menivät kolme lyönti yli parin.

Kymppireiältä tänään kierrokselleen lähtenyt Komulainen pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää yhden alle, mutta kaksi bogia jälkimmäisellä ysillä nosti tuloksen yhden yli pariin.

Kiertueen voitosta taistelevat ruotsalaiset Linn Grant ja Maja Stark, joilla on vain marginaalinen piste-ero Granin eduksi. Avauskierroksen jälkeen Grant on Starkia vain lyönnin edellä, joten taistelusta ykköstilasta on tulossa kutkuttavan jännittävä ruotsalaiskaverusten kesken.

Grantilla oli tänään vähän tuuriakin, kun ruotsalainen supertähti toppasi kahdeksannella reiällä (par 5) kakkoslyöntinsä, mutta niin vain pallo löytyi onnekkaiden pomppujen jälkeen viheriöltä.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Investec South African Open Championship
Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki

ASIAN TOUR

Indonesian Masters
Janne Kaske

LPGA TOUR

Karsintafinaali

LEGENDS TOUR

MCB Tour Championship

Etsi luettavaa