Hyppää sisältöön

Suomalaisilla superstartti EM-kisoissa – virheetön Simberg kärjessä

Casper Simberg jakaa kärkipaikkaa Euroopan mestaruuskisoissa.

Season Golf Academyn kolmikko aloitti vahvasti henkilökohtaiset Euroopan mestaruuskilpailut.

Casper Simberg jakaa johtopaikkaa avauspäivän jälkeen amatöörigolfarien henkilökohtaisissa Euroopan mestaruuskilpailuissa Sveitsissä.

Simberg kiersi tiistaina Golf & Country Club Zürichin kentän 66 lyönnillä (-5). Hän onnistui tekemään viisi birdieä, mutta jätti bogit kokonaan tekemättä.

Ykköstilaa jakaa kolme muuta pelaajaa: Italian Gregori De Leo sekä Saksan Matthias Schmid ja Fredrik Schott. Amatöörien maailmanlistalla heistä korkeimmalla on Schmid, jonka sijoitus tuoreimmassa rankingissa on 18:s.

Hän on myös korkeimmalle rankattu pelaajaa, joka osallistuu korona-ajan poikkeusoloissa tämän viikon arvoturnaukseen. Amatöörilistan 50 parhaan joukosta mukana ovat ainakin Benjamin JonesDavid Ravetto ja Koen Kouwenaar.

Simbergin lisäksi kilpailuun osallistuu myös kaksi muuta suomalaispeluria: Rasmus Karlsson ja Ilari Saulo. Myös he aloittivat kilpailun erinomaisesti. Kumpikin jakaa 11:ta sijaa tuloksella 70 (-1).

Saulolla oli mahdollisuus pelata selvästi parempi tulos, mutta tuplabogit rei’ille 15 ja 18 pudottivat hänet aivan terävimmästä kärjestä.

Kilpailuun osallistuvaa suomalaiskolmikkoa yhdistää se, että he edustavat Season Golf Academyä eivätkä kuulu maajoukkueeseen.

Kisamatkalla pelaajat ovat omakustanteisesti, sillä Suomen Golfliitto on päättänyt, että se ei tue amatööripelaajien kisamatkoja maihin, joissa on koronaepidemian aiheuttamia matkustusrajoituksia. 

Euroopan mestaruuden voittaja palkitaan pokaalin ja mitalin lisäksi osallistumisoikeudella seuraavan vuoden The Open Championshipiin.

Etsi luettavaa