Hyppää sisältöön

Suomalaisilla par-päivä maailman kiertueilla

Tapio Pulkkasella ei ollut helppo päivä toimistolla Etelä-Afrikassa

Suomalaiset eivät päässeet tänään birdieiden makuun riittävästi, vaan jäivät telineisiin. Asian Tourilla vahvaa kisaa pelaava Janne Kaske ja Sami Välimäki Etelä-Afrikassa pelasivat par-tuloksen, Tapio Pulkkasen kärkipaikka karkasi tuloksen +1 myötä.

Lauantaista olisi voinut tulla hieno päivä suomalaisille golfareille. Tapio Pulkkasen lähdettyä kärkipaikalta South African Openin launtaihin ei Pulkkanen saanut kuitenkaan hommaa ”rokkaamaan”. Kohtalaisen hyvä alku takasi, että Pulkkanen oli kierrostaan vielä yhden alle kuuden pelatun reiän jälkeen. 

Pari bogia etuysin loppuun kuitenkin tekivät selväksi, ettei päivästä ole tulossa helppo. Väyläosumat väistivät Pulkkasta ja vaikeille lipunpaikoille oli haastava osua raffista. Hienot birdiet par-vitosilla kuitenkin nostivat Pulkkasen taas alle parin kierrostaan 14 reiän jälkeen. 

Kylmä suihku tuli heikkojen lähestymisten myötä 16:nnella ja 17:nnellä, joissa Pulkkanen sortui vesiesteiden kanssa flirttailuun ja bogeihin. Päivän tulos oli lopulta 72 (+1) kolmen birdien ja neljän bogin myötä. Pulkkasen sijoitus on päivän päätteeksi jaettu 14. Kärkeen on matkaa vain viisi lyöntiä ja viimeiseen The Openiin oikeuttavaan paikkaan kolme lyöntiä. 

Sami Välimäki piti asemansa jatkoonpäässeiden heikommassa keskikastissa. Välimäki pelasi par-tuloksen ja lähtee viimeiseen päivään tuloksesta -5 ja sijalta 45. Jos kaikki menee edes kohtuullisesti sunnuntaina, tulee Välimäki saavuttamaan uransa parhaan sijoituksen European Tourilla. Kyseessä on toinen kerta neljässä kisassa kun Välimäki pelaa täydet neljä kierrosta. 

Nokialta Tampereelle muuttanut Välimäki kertoi, että pelillisesti päivä oli jo parempi, mutta viimeistely ontui. 

”Parempaa tekemistä kun eilen mutta en vaa saanut scoorattua tänään. Väylältä pitää päästä lyömään, että pääsee lähelle lippua”, Välimäki kertasi olosuhteita. 

Asian Tourilla miljoonan dollarin Hong Kong Openissa Janne Kaske pelasi Välimäen tapaan par-tuloksen. Se tiputti Jannea tuloslistalla reilut kymmenen sijaa. Viimeiseen kierrokseen Kaske lähtee sijalta 33. 

Etsi luettavaa