Hyppää sisältöön

Suomalaisilla mainioita kokemuksia Etelä-Afrikassa ET-uran aloittamisesta

Tuomas Tuovisella on hallussaan paras suomalaistulos avauskierroksella tuoreena kortinhaltijana

Tuomas Tuovinen (68) ja Toni Karjalainen (69) loistivat debyyttikaudellaan 2006 Leopard Creekin kentällä pelatussa Dunhill Championshipissa. Afrikassa ovat tuoreina kortinhaltijoina menestyneet myös Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen.

Sami Välimäki aloittaa tänään ensimmäisen kautensa ET:n kortin haltijana. Hän on suomalaisista järjestyksessä 14:s. 

Aiemmista 13:sta pelaajasta kuusi on päässyt jatkoon vastaavassa tilanteessa, seitsemän karsiutunut ensimmäisessä kisassaan tulokaskaudella.

Kim Koivulla on kovin saavutus. Hän sijoittui lähes tasan vuosi sitten Hongkongissa yhdeksänneksi kauden 2019 ensimmäisessä kisassa pelattuaan kaikki neljä kierrostaan alle 70:n lyönnin. Koivu oli toki pelannut jo useita ET:n kisoja loppuvuodesta 2018 CT:n menestystensä vuoksi, mutta tässä vertailussa niitä ei lasketa.

Mikko Korhonen sai täyden kortin ET:lle kaudeksi 2011. Afrika Open oli hänelle kauden debyytti, sijoitus hienosti 26:s.

Tuomas Tuovinen ja Toni Karjalainen aloittivat ainoaksi jääneet ET-kautensa 2006 Sami Välimäen tavoin Leopard Creekin kentällä  Alfred Dunhill Championshipissa.  Avauspäivänä tulokkaat eivät ujostelleet, vaan löivät tauluun kovat tulokset 68 ja 69. Tuovisen 68 on edelleen suomalaistulokkaiden kovin avauskierroksen tulos. Molemmat selvisivät jatkoon, viikonloppuna ote kirposi ja sijoitukset olivat päälle 50:n.

Neljä kierrosta ensimmäisessä ET-kisassaan kortinhaltijoina pelasivat myös Antti Ahokas kaudella 2009, sekä Anssi Kankkonen 1992.

Mikko Ilosen osalta on vaikea määrittää  virallista aloitusvuotta Tourilla. Hän pelasi villeillä korteilla, karsintojen kautta (Open Championship) ja Openin menestyksen myötä kymmenkunta kisaa 2001. Seuraavalle kaudelle hänellä oli vajaa pelioikeus, joka tuotti kuitenkin lähes täyden ohjelman. Ilonen karsiutui vuoden 2002 ensimmäisessä kisassaan, samoin ensimmäisessä ammattilaisena pelaamassaan kilpailussa 2001.

Ensimmäisessä kisassaan karsiutuivat myös Mika Piltz, Kalle Väinölä, Roope Kakko, Peter Erofejeff, Kalle Samooja sekä Tapio Pulkkanen.

Tapio Pulkkasen kolmanteen kauteen European Tourilla kohdistuu suuria odotuksia

Tapio Pulkkasen kolmanteen kauteen European Tourilla kohdistuu suuria odotuksia

GETTY IMAGES

Hattu-Tapio Pulkkasella on kivikova näyttö tulokaskauden 2018 toisesta kisastaan Etelä-Afrikasta. Hän jakoi kolmatta sijaa Joburg Openissa ja jäi vain  huonommalla maailmanlistan sijoituksellaan ulos Open Championshipista, johon kisasta pääsi kolme ensimmäistä.

Tuovisen, Karjalaisen, Korhosen sekä Pulkkasen saavutukset osoittavat, että Etelä-Afrikka on ensimmäistä kauttaan pääkiertueella pelaavalle mainio kohde aloittaa kokemusten ja menestyksen metsästäminen.  

Tulosseuranta Dunhill Championship

Etsi luettavaa