Hyppää sisältöön

Suomalaisilla kolme mahdollisuutta nousta mukaan Openiin – lähellä on jo käyty

Mikko Korhonen tähtäilee yhä paikkaa kauden kahteen viimeiseen majoriin

Mikko Korhosen jaettu toinen sija ei riittänyt Saksassa nostamaan häntä mukaan The Openiin. Yksi kategoria umpeutui jälleen, mutta vielä on jäljellä kolme oljenkortta.

Suomalaispelaajan viimeinen esiintyminen golfin major-turnauksessa tapahtui vuonna 2015 PGA Championshipissa. Silloin Mikko Ilonen pääsi mukaan sijoituttuaan samassa kisassa vuotta aiemmin seitsemänneksi. Sittemmin Ilonen ei ole pelannut kertaakaan majorissa. Historiassa kukaan muu suomalainen miespelaaja ei ole päässyt mukaan yhteenkään golfin neljästä arvoturnauksesta. 

Tänä vuonna kyseinen taika on ollut lähellä murtua. Tapio Pulkkanen jäi niukimmalla mahdollisella tavalla ulos The Openista Joburg Openissa. Kisassa oli kolme paikkaa jaossa kilpailuun. Pulkkanen jakoi kolmannen sijan, mutta samaa sijaa jakanut Shaun Norris oli parikymmentä sijaa korkeammalla maailmanlistalla napaten paikan itselleen. 

Mikko Korhoselle olisi riittänyt Saksan kisasta voitto. Se olisi nostanut hänet Race To Dubai -listalla sijalle 18 ja mukaan The Openiin. Kyseinen kategoria umpeutui Saksan kisan jälkeen, joten enää ei ole apua noususta 20 parhaan joukkoon tämän vuoden pistelistalla. Toisaalta säilyminen 30 parhaan joukossa vuoden päätteeksi varmistaa paikan ensi vuoden Openiin. 

European Tourin seuraavassa kolmessa kilpailussa on kuitenkin vielä yhdeksän paikkaa jaossa maailman vanhimpaan majoriin. French Openissa, Irish Openissa ja Scottish Openissa jaetaan jokaisessa kolme paikkaa kilpailuun, kunhan pelaaja on kisan kymmenen parhaan joukossa. Pienenä lisäbonarina jaossa on naurettavia summia rahaa (7 miljoonaa dollaria/ kilpailu) ja iso määrä world rankingin pisteitä. 

Nykykuntoinen Mikko Korhonen on yksi ennakkosuosikkeja nappaamaan paikan The Openiin. Hän on ilmoittautunut mukaan kaikkiin kolmeen Rolex Seriesin kilpailuun. Jos hän meinaa pelata kaikki, tulisi kyseeseen yksi Korhosen uran pisimmistä kisaputkista, neljä viikkoa. Paikan auetessa The Openiin, voisi kisaputki venyä viiden kilpailun mittaiseksi. 

Mikko Ilonen ja Tapio Pulkkanen elävät saman mahdollisuuden äärellä. Kumpikaan ei ole mahtunut European Tourilla kympin sakkiin pitkään aikaan. Ilosen ainoa top-10 kaudelta löytyy Marokosta huhtikuun lopulta. Pulkkasen uran ainoa joulukuun puolelta käydystä Joburg Openista. 

Molemmat jälkimmäiset ovat viettäneet pientä kisataukoa. Pulkkasen kahden viikon loma ja Ilosen kolmen viikon loma saattavat tuoda täysin uudet pelurit viivalle kauden kolmeen suurkilpailuun. Ilonen vietti osan lomastaan perheensä kanssa Dominikaanisessa Tasavallassa, jossa kosketuksia palloon tuli oletettavasti täysiä treeniviikkoja vähemmän. 

Palataksemme Mikko Korhoseen, hän ei pelaa pelkästään paikasta The Openiin. Kauden viimeinen major PGA Championship pelataan tänä vuonna elokuun 9.-12. päivä. Kyseiseen kisaan mahtuu mukaan jopa 100 parasta maailmanlistan sijoituksen perusteella. Numero vaihtelee vuosittain, mutta jopa nykyinen sijoitus (96) saattaisi avata Korhoselle paikan kisaan. 

 

Etsi luettavaa