Hyppää sisältöön

Suomalaisilla kirittävää Etelä-Afrikassa: Kärki 34 alle parin vauhdissa

Christiian Bezuidenhoutin tarina on kuin satukirjasta

Fancourtissa vietetään parin murskajaisia. Lauri Ruuska paras suomalainen kahden kierroksen jälkeen.

Kärki painelee todella lujaa Challenge Tour -kauden kolmannessa kilpailussa Dimension Data Pro Am -kisassa. Fancourt Resortissa Etelä-Afrikassa kärjessä viilettää isäntämaan Christiaan Bezuidenhout ja Espanjan Santiago Tarrio Ben, joiden tulos on -17. Mikäli jompikumpi kaksikosta etenee samaa vauhtia loppuun saakka, on voitto tulos -34.

Se olisi todennäköisesti kiertueen ennätys. Kolmantena oleva Etelä-Afrikan Richard Sterne on tuloksessa -13.

Kärkikaksikosta Bezuidenhout pelaa normaalisti European Tourilla ja kuuluu tätä nykyä golfin suurmaan Etelä-Afrikan parhaimmistoon. Maailmanlistalla mies on 60:ntenä.

Hän aloitti kisan pelaamalla tuloksen 61 (-11) täydentäen sitä tuloksella 67 (-6). Tarrio Benin avasi pelin 63 (-9) lyönnin kierroksella ja kirjautti korttiinsa tänään tuloksen 64 (-8)

Kisa, jossa Suomesta ovat mukana Lauri Ruuska, Roope Kakko ja Oliver Lindell, pelataan kuuluisan golfkohteen kolmella eri kentillä, joista kahden par on 72 ja yhden 73. Cut on vasta kolmen kierroksen jälkeen, kun kaikki pelaajat ovat kiertäneet kertaalleen eri kentät.

Paras kotimainen peluri on Ruuska, joka jakaa 87. sijaa tuloksella -2 (72-70). Kakko on sijalla 97 lyönnin heikommalla tuloksella (72-72).  Lindellin tulos on +2 (71-75), joten hänellä on eniten kirittävää, mikäli meinaa päästä jatkoon.

Kahden kierroksen jälkeen peliä jatkaa 60 parasta pelaaja ja cut-raja on vedetty nyt tuloksen -4 kohdalle.

Kisassa panoksena on mukava pino dollareita ja voittajalle paikka heinäkuussa Memphisissä pelattavaan WGC-kisaan. Kisassa on varsin nimekäs osanottajajoukko paikallista European Tour -pelaajia.

Nimekkäin on Ernie Els, joka on kahden kierroksen jälkeen 13:ntena tuloksella -9.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa