Hyppää sisältöön

Suomalaisilla kehno päivä Etelä-Afrikassa: ”Heikko hetki keskellä kierrosta oli liikaa”

Kalle Samooja aloitti hyvin, mutta heikko jakso kierroksen keskivaiheilla pudotti häntä tulosluettelossa. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samoojalla ja Tapio Pulkkasella jäi paljon parannettavaa Nedbank Challengessa. Ryan Fox pelasi huikean kymmenen reiän jakson ja johtaa kilpailua.

Torstai ei ollut toivoa täynnä suomalaisille pelaajille Etelä-Afrikassa käynnistyneessä Nedbank Challenge -kisassa. Kyseessä on kauden toinen viimeinen turnaus, jonka jälkeen rankingin 50 parasta pelaajaa pääsee mukaan Dubaissa pelattavaan DP World Tour Championshipiin.

Niinpä Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen lähtevät toiselle kierrokselle takamatkalta, sillä avauskierros sujui heikosti.

Samooja pelasi ensimmäisen kierroksen tulokseen 75 (+3) ja Pulkkanen 78 (+6). Samooja on 66 pelaajan joukossa 55:ntenä ja Pulkkanen toiseksi viimeisenä.

Samooja aloitti kierroksen hyvin, sillä hän oli seitsemän reiän jälkeen kierrostaan kaksi alle parin.

”Oikein hyvää golfia seitsemän reikää, mutta sitten kelkka kääntyi. Lähipeli ja putti takkusivat tänään. Ei oikein saanut millään momentumia päälle”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Kymppireiältä startanneen Samoojan momemtum kääntyi 17. reiältä, sillä hän teki viisi bogia kuuteen reikään.

”Löin paljon hyviä lyöntejä, mutta heikko hetki keskellä kierrosta oli liikaa. Täällä täytyy painaa täyttä vaan koko ajan. Sen verran kireä baana”, Samooja kertoi.

Pulkkasella oli aineksia heikompaan tulokseen, sillä 15 reiän jälkeen hän oli kierrosta kahdeksan yli parin. Hän onnistui kuitenkin tekemään birdiet rei’ille 7 ja 9 ja kohentamaan siten hieman tulostaan. Myös Pulkkanen starttasi kymppireiältä.

Suomalaisten nykyinen sijoitus tarkoittaisi sitä, ettei kumpikaan heistä etenisi kiertueen finaaliin. Hyvä puoli on kuitenkin se, että Nedbank Challengessä ei ole cutia, joten Samoojalla ja Pulkkasella on vielä kolme kierrosta aikaa kohentaa sijoitustaan.

Kilpailua johtaa Uuden-Seelannin Ryan Fox, joka pelasi kymmenen viimeistä reikää kahdeksan alle parin. Kahdeksan alle parin on myös Foxin tulos ensimmäiseltä kierrokselta.

Fox on kiertueen rankingissa toisena ja hakee Etelä-Afrikassa jo kauden kolmatta voittoaan, joka nostaisi hänet ranking-ykköseksi ennen kauden huipennusta.

Järjestäjien kutsulla mukaan päässyt Luke Donald on toisena. Hän on lyönnin Foxia perässä. Kolmantena on Italian Guido Migliozzi, joka pelasi tuloksen 67 (-5).

Suomalaiset starttaavat myös huomenna kymppitiiltä. Samoojan lähtöaika on klo 10.23 ja Pulkkasen klo 10.45.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa