Hyppää sisältöön

Suomalaisilla kehno päivä toimistolla Skotlannissa

Roope Kakko ja Mikko Korhonen näyttävät jäävän viikonlopun pelien ulkopuolelle. Myös Mikko Ilonen on menettämässä sijoituksia.

Suomalaiskolmikolla oli vaikea päivä tänään Skotlannin Invernessissä pelattavassa Aberdeen Asset Management Scottish Openissa.

PÄIVITYS 21.50: Stop the press ja uutinen uusiksi! Mikko Ilonen laittoi loppukierroksella birkkuhanat auki ja lähtee hyvistä asemista viikonlopulle! Hyvä Mikko!

Eilen suomalaiset onnistuivat vaikeissa olosuhteissa, mutta tänään yleisen tulostason ollessa parempi suomalaisten tulokset eivät pysyneet samalla korkealla tasolla. Kakko ja Korhonen lähtivät aamupäivän ryhmissä, joiden tulostaso oli keskimäärin puolitoista lyöntiä parempi kuin vielä kentällä olevien iltapäivälähtijöiden. 

Roope Kakko (+3) ei saanut tänään peliään missään vaiheessa käyntiin. Bogit väylille kaksi ja kolme toivat lisäpainetta pelaamiseen, mutta niiden jälkeen Kakko sai pelinsä tasoittumaan. Etuysin jälkeen Roope oli tuloksessa +2. Takaysille tulleet kaksi bogia kuitenkin pudottivat miestä tuloslistalla reilusti, ja vaikka pieni toivonkipinä jatkoonpääsystä heräsi väylälle 16 tulleen birkun myötä, ei Kakko saanut puristettua tarpeeksi punaista korttiin. Miehen kohtaloksi jäi karsiutuminen.

’Oma esitykseni oli tänään huono. Keli oli hyvä ja tulos olisi ollut otettavissa. Pelin hienous golfissa on se, että ei voi muita syyttää, vaan mennä sinne peilin eteen miettimään, mitä voisi tehdä paremmin’, Kakko purkaantui.

Saman kohtalon koki Mikko Korhonen (+3), joka aloitti päivänsä todella pirteästi. Eilen tuloksen +2 pelannut Korhonen, kiri etuysillä itsensä par-tulokseen ja näytti etenevän varmasti viikonlopulle. Takaysillä kenttä kuitenkin vei voiton Korhosesta, joka teki takaysille kolme bogia väylille 10, 14 ja 18. Mikään kolmesta väylästä ei ole aivan päivän hankalimpien väylien joukossa. Etenkin viimeisen väylän bogi, joka on pudottamassa Korhosta viikonlopulta tällä hetkellä jää varmasti kaivelemaan.

”Aika paljon oli helpompi keli aamusta, tuuli kyllä sitten koveni loppua kohden. Pelasin alun hyvin, loppua kohden ote kirposi vähän ja kolmella viimeisellä reiällä otin kahdesti kolme puttia””, Korhonen sanoi.

””Ihan oli omissa käsissä oli hyvä tulos, mutta tällä kertaa taitaa jatkopaikka jäädä haaveeksi””, hän jatkoi.

Cut-raja jäi tulokseen +2. Korhonen ja Kakko jakoivat lopulta sijaa 77 tuloksillaan +3.

Ilonen hyvistä asemista viikonlopulle

Iltapäivällä omalle kierrokselleen lähteneellä Mikko Ilosella (-2) oli ollut niinikään vaikea aloitus päivään. Ilonen teki bogit Kakon tapaan väylille kaksi ja kolme, mutta pystyi tekemään birdien väylälle viisi. Ilonen teki vielä bogin väylälle kuusi ennen kuin aloitti tasaisemman par -putken. Kentän 14:lle Mikko onnistui kuitenkin eilisen tapaan puristamaan birdien, joka nosti miestä pois cut-rajan tuntumasta ja antoi varmasti hieman lisätilaa hengittää.

Tuo birkku avasi lukkoja, sillä Mikko onnistui vielä tekemään loppukierroksella kaksi birdieä lisää aivan kuten eilenkin, väylille 16 ja 18. Tämä nosti Ilosen yhteistulokseen -2 ja jaetulle 19. sijalle viikonloppuun lähdettäessä.

”Takaysin olin hyvällä jalalla liikkeellä. Kun tuli paikkoja, rokotin heti tekemällä birdien. Pääsin lyömään lähestymisiä mainioista kulmista avausten oltua teräviä”, Ilonen analysoi.

”Kierroksen alku oli sitäkin kohmeisempaa. Peli eteni rytmittömästi, oli odottamisia ja vähän sadekuuroa. Pysyin kuitenkin kärsivällisenä ja se palkittiin lopussa.’

Par-viitosilla Ilonen kompasteli pelaten nämä neljä reikää yhden yli: ’Lauantaina on sitten otettava revanssia niistä väylistä.’

Kilpailun tulostaso on siis tänään ollut huomattavan paljon eilistä parempi ja etenkin kärki on pelannut todella alhaisia kierrostuloksia. Eilen vaikeuksissa ollut amerikkalaiskaksikko Phil Mickelson (+1) ja Patrick Reed (+1) pelasivat tänään kierrostulokset 69 ja 70 ja nousivat mukaan viikonlopulle. Kisan kärjessä isoa nousua teki aina yhtä sympaattinen ja tällä viikolla paremmin kuin aikoihin pelannut Matteo Manassero (tänään -5). Yhteistulos -6 nostaa italialaisen jakamaan kisan nelossijaa.

Aamupäivällä kärkeen itsensä pelasi uusiseelantilainen Danny Lee. Mies selvitti tänään kierroksensa 66 lyönnillä (-6). Iltapäivällä Ruotsin Alex Noren äityi kuitenkin hurjaan kiitoon ja löi niinikään taululle tuloksen 66. Hän meni Leen ohi ja lähtee yhden lyönnin johdossa viikonloppuun tuloksessa -8.

Eikö golf vielä näy kotona? Siinä tapauksessa tilaa Viaplay tai hanki Viasat Golf täältä. Saat kaupan päälle Viasat Golf -kanavapakettiin GoGolf-lehden vuosikerran.

Etsi luettavaa