Hyppää sisältöön

Suomalaisilla hyvä päivä Katalonian myrskyssä

European Tourin karsintafinaalin kolmas päivä oli luonteeltaan äärimmäisen tärkeä ja myrskyisä. Suomalaiset taistelivat urhoollisesti ja tekivät hyvän nousun. Molemmilla on tiistain neljännellä kierroksella hyvä mahdollisuus kammeta itsensä mukaan kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Tapio Pulkkanen lähti ensimmäisenä suomalaisista kentälle tuloksesta +1. Pulkkanen sai kehnon alun päivälleen tehden bogit 11:nnelle (päivän toinen) ja 13:nnelle. Lisää lunta tupaan tuli väylällä 17, jossa Tapsa teki päivän kolmannen bogin. Tästä eteenpäin peli alkoi toimia ja tärkeä onnistuminen tuli kentän 1.väylällä, jossa birkku upposi viidestä metristä. Heti perään tuli bogi, mutta kolmosen birdie par-viitosella piti tuloksen +2:ssa päivää ennen kierroksen viimeistä kolmannesta. 

Tapsa taisteli vaikeilla väylillä yhden bogin ja yhden birdien ennen viimeistä. Viimeinen väylä oli kenties päivän vaikein ja Tapsa taistelikin lopulta bogin korttiin. Päivän tulos 75 (+3) ei kuulosta kummoiselta, mutta se toi vaikeassa kelissä lähes kymmenen sijan nousun tuloslistalla. Pulkkanen lähtee neljänteen kierrokseen sijalta 100. Neljä lyöntiä cut-rajan takaa.

”Täytyy olla tyytyväinen päivän tulokseen. Lyöminen oli vähän vaikeaa tänään, joten ihan hyvin taisteltu tulos oli. Huomenna saa painaa kyllä kovan tuloksen, mutta kyllä tuntuu että sellaiseen on peliä tällä hetkellä”, Pulkkanen sanoi GoGolfille.

Kakolla putti ei luistanut

Roope Kakko pelasi erittäin vaiherikkaan kierroksen. Lyöminen oli terävää alusta lähtien, mutta pari heikkoa puttia piti huipputuloksen aisoissa. Par-tuloksessa päivää kasin jälkeen ollut Kakko teki myös ysille bogin ja oli puolivälissä hyvin tuloksessa +1. Kaikki oli kääntyä väärään suuntaan par-5 12:nnen bogin myötä, joka tuli loistavan avauksen jälkeen. Heti perään tuli toinen lepsu bogi ja niin oli tulla myös väylälle 14. Sitten tapahtui jotain.

Roope naulasi kuusimetrisen par-putin sisään ja seuraavalla upotti wedgen noin 40 metrin matkalta kovaa ja keskelle. Upea wedge olisi kyllä spinnannut aivan reiän viereen jos se ei olisi osunut. Eagle paransi paitsi tuloksen, mutta myös mielialan ja Roope oli taas päiväänsä +1. Kolme viimeistä toivat laadukkaat parit korttiin ja tulos 73 (+1) toi nousua 30 sijaa. Nyt Roope on sijalla 108 yhteistuloksella +5.

”Kyllä se oli hyvä taistelu. Lopussa sain fiiliksen korkealle kun huomasin, että pallon voi saada sisään kauempaakin. Ei ole oikein uponnut ennen noita upotuksia, mutta ne tuli todella tärkeään paikkaan. Huomenna pitää mennä kovaa, mutta kaikki laitetaan peliin. Illalla syödään Pulkkasen kanaa ja riisiä mihin mies meinasi laittaa sekaan vähän ananastakin.”, Roope spelkuloi valmistautumista tärkeään päivään.

Suomalaisilla on huomenna toivottavasti luvassa birdietalkoot. Tänään Tour Course pelasi myös äärimmäisen vaikeana – kenties sen avoimuuden ja täten tuulialttiuden takia. Huomiseksi kelin pitäisi olla tyynempi, jolloin suhteessa Tour Course saattaa olla paljon helpompi kuin Stadium tänään.

 

 

Etsi luettavaa