Hyppää sisältöön

Suomalaisilla birdiet kortilla – Hidalgo herrana Valderramassa

Mikko Korhonen saa jännittää jatkoon pääsyä Valderramassa. KUVA: GETTY IMAGES

Mikko Korhonen, Sami Välimäki, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja putosivat cutista Valderraman-kisassa.

Perjantai ei ollut suomalaisten päivä Valderramassa pelattavassa Andalucia Mastersissa. Paras suomalainen kahden kierroksen jälkeen oli Mikko Korhonen, joka päätyi yhteistulokseen viisi yli parin (75-72).

Se ei valitettavasti riittänyt jatkoon DP World Touriin kuuluvassa kilpailussa, jossa cut-rajaksi muodostui kolme yli parin. Korhosen sijoitus oli jaettu 76:s.

Saman kohtalon kokivat Sami Välimäki (74-74) ja Tapio Pulkkanen (73-75), joiden yhteistulos oli kuusi yli parin. Myös Kalle Samoojalla on edessä vapaa viikonloppu.

”Ei vaan ollut mitään saumaa pärjätä tuolla puttaamisella. Kyllähän se vähän turhautumiseksi meni, kun mikään ei uponnut. Griinien vauhti on karvan alle 13 jalkaa, mikä on reilusti keskivertoa nopeampi. Siinä ehkä yksi syy, mikseivät linjat ja vauhdit kohdanneet”, Samooja suomi itseään tiedotteessa.

Avauspäivänä lyömistään varsin laadukkaaksi kuvaillut Samooja löysi perjantain kierroksesta hyvääkin.

”Tiiltä varsin ok tekemistä, jolloin tätä kenttää pystyisi pelaamaan”, Samooja jatkoi.

Suomalaisten ongelmaksi muodostui perjantaina se, että birdiet olivat todella tiukassa. Kvartetti pelasi yhteensä 72 reikää, mutta birdiejä syntyi ainoastaan kolme. Pulkkanen, Korhonen ja Samooja tekivät birdiet mieheen. Sami Välimäellä oli nollan birdien päivä.

Sitäkin enemmän birdiejä teki kisan kärkeen noussut Espanjan Angel Hidalgo, joka iski kahdeksan birdieä ja nousi yhteistulokseen yhdeksän alle parin (70-63). Hän jakaa kärkipaikan Min Woo Leen ja Espanjan Adrian Otaeguin kanssa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa