Hyppää sisältöön

Suomalaisilla armoton meno lauantaina – Välimäki ja Korhonen kärjessä ennen päätöskierrosta

Sami Välimäki

Suomalaiskolmikko Sami Välimäki, Mikko Korhonen ja Kalle Samooja pelaavat voitosta Oman Omenissa. Kolmas kierros päättyi hetki sitten.

Mikko Korhonen ja Sami Välimäki nousivat kärkeen lauantaina Oman Openissa. Kaksikko on yhteistuloksessa -11 ja jakavat kärkipaikkaa neljän muun pelaajan kanssa.

Suomalaiskaksikko vastasi tänään myös lauantaina kahdesta parhaasta tuloksesta. Välimäki pelasi tuloksen 64 (-8) ja Korhonen 65 (-7). Kummankaan pelurin korttia ei rumentanut tänään yhtään bogey-merkintää.

Välimäki pelasi molemmat yhdeksän reiän lenkit neljä alle parin tehden birdiet mm. jokaiselle neljälle par 5 -reiälle. Korhonen oli puolestaan hurjassa vireessä etuysillä pelaten sen peräti viisi alle parin. Takaysillä birdiejä tuli vielä kaksi lisää.

Välimäki on ollut hurjassa vireessä viimeiset 35 reikää – hän pelasi ne peräti 14 alle parin. Kahteen edelliseen kierroksen ainoa bogey on syntynyt perjantaina ykkösreiälle.

Korhosen kommentit ennen Omania enteilivät hyvää. Hän kertoi, että ennen kisaa oli saanut hyvin treenivireen Dubaissa pitämällään treenileirillä.

”Oikein hyvä kierros tänäänkin. Ei mitään ongelmia oikeastaan, löin hyvin koko päivän ja puttaaminen oli myös hyvää”, Korhonen kertoi kierroksen jälkeen.

”Tasainen paketti näyttää olevan kärjessä, paljon jätkiä samoissa tuloksissa. Keskitytään omiin hommiin huomenna”, hän suunnitteli.

Kahden kierroksen jälkeen kolmanenta ollut Kalle Samooja on myös hyvin kilpailussa mukana. Hän putosi sijell 11 tuloksella -8, mutta kärkeen on vain kolme lyöntiä matkaa, joten jokaisella kolmella suomalaisella mahdollisuus napata huomenna voitto.

Samoojalle ja Välimäelle se olisi uran ensimmäinen, Korhonen hakee jo uransa kolmatta voittoa maanosan ykköskiertueella. Voitto tietäisi myös sievoista sievoista tiliä, sillä voittajalle on jaossa noin 250 000 euroa yhteensä lähes 1,6 miljoonan potista.

Muut kärkimiehet kisassa ovat Callum Shinkwin, Etelä-Afrikan Brandon Stone, Hollannin Joost Luiten ja Tanskan Rasmus Højgaard.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa