Hyppää sisältöön

Suomalaisgolfin mielenkiintoinen syyskausi: Viisi seurattavaa asiaa

Tapio Pulkkanen lähtee kauteen 2020 voitto mielessään

Omat golfit alkavat monen suomalaisen kannalta olla kesän 2019 osalta ehtoopuolella. Kilpagolfin puolella mielenkiintoa sen sijaan riittää erityisesti juuri syksyisin!

Omat mailani ovat jo puolimatkassa varastoon. Ehkä ne vielä löytyvät sieltä pari kertaa, mutta henkisesti kausi 2019 on taputeltu. Luulen, että fiilis on kohtalaisen yleinen, sillä auringonvalo alkaa vähenemään ja viikonloppuisin on helppo keksiä jo muutakin tekemistä kuin golfin pelaamista. 

Kilpagolfin puolella sen sijaan eletään mielenkiintoisia aikoja. Seuraavassa omat suosikit syksyyn ja loppukauteen mitä odotan ja jännitän suomalaispelaajien puolesta. 

1. Kimin ja Tapsan loppukausi on täynnä jännitystä

Tapio Pulkkanen on European Tourin RaceToDubai -listan sijalla 120 ja Kim Koivu sijalla 143. Kauden päätteeksi kortin tulee uusimaan noin 115 pelaajaa, vaikka ilmoitettu määrä on edelleen 110 kappaletta. Tapsalla on piste-eroa sijaan 110 noin 45 pistettä (noin 30 000 euroa) ja Kim Koivulla 130 pistettä (noin 70-90 000 euroa). 

Parhaat mahdollisuudet kovaan nousuun ovat kolmessa kilpailussa: Wentworthissa, Dunhill Links Championshipissa ja Italian Openissa, joissa rahaa ja pisteitä on hirveä määrä jaossa. Pulkkanen nappasi kortin viime vuonna juuri Dunhill Linksissa sijoittumalla neljänneksi. Tänäkin vuonna pitää venyä. Kim Koivun osalta on vielä toistaiseksi epätodennäköistä, että hän mahtuisi mukaan Wentworthin kisaan. 

Pahimmassakin tapauksessa molemmat saavat toisen mahdollisuuden European Tourin karsintafinaalissa, mutta sinne joutuminen ei ole kenellekään kiva optio. 

2. Minnin paluu

Minea Blomqvist-Kakko palaa kisakentille ensi viikolla Ranskassa. Siitä matka jatkuu Espanjaan, joten Suomen viimeisen LET-voittaja pelaa kaksi viikkoa putkeen. Minni itse kertoi, että peli on vielä vähän vaiheessa, mutta odottaa innolla kisatilannetta. 

”Ei sitä tiedä miten siinä syttyy pelaamaan pitkästä aikaa, mutta aion pyhittaa treenaamiselle kaiken ajan mitä pystyn irrottamaan”, Minni lupasi maanantaina puhelimessa. 

3. Mihin riittävät Kallen ja Korhosen rahkeet?

Kalle Samoojan ja Mikko Korhosen osalta loppukauden voi pelata ilman paineita. Tavoitteet on asetettu finaalikisaan mahtumiseksi, eli rankingin 60 parhaan joukkoon. Samooja kertoi pelaavansa vielä ennen finaaleja Skotlannin, Italian, Ranskan ja Portugalin kilpailut. Korhonen pelannee kohtalaisen samanlaisen kalenterin, mutta myös Wentworthin kisan minne Kallella ei ole paikkaa. 

”Turkin finaalikisaan paikan pitäisi olla aika hyvällä mallilla jo näillä rahoilla”, Kalle kertoo. 

4. European Tourin karsinnat

European Tourin karsintojen ensimmäinen vaihe käydään syys- ja lokakuun aikana. Todenteolla karsinnat käynnistyvät kuitenkin vasta toisesta vaiheesta, jonka perään heti seuraavalla viikolla käydään karsintafinaali. Saadaanko karsinnoista tänä vuonna uusia European Tourin pelaajia Suomeen, se olisi hieno asia jos saataisiin! 

5. Challenge Tour Lindell, Kakko ja Ahokas

European Challenge Tourilla on ollut vahva boogie läpi kauden. Erityisesti Roope Kakko ja Oliver Lindell ovat pelanneet tasaisen vahvaa kautta ja pyörineet jo pitkään sijojen 40-50 välissä rankingissa. Yksi supersuoritus nostaisi mukaan suoraan taisteluun yhdestä 15:stä vahvasta kortista European Tourille. 

Erityiseen arvoon nousevat kaksi Kiinan kisaa ja kiertueen mahdollinen finaali Mallorcalla jonne otetaan 45 parasta kiertueen pistelistalta. Suora paikka karsintafinaaliinkin avaisi vahvat mahdollisuudet nousuun European Tourille ja jo valmiin rajoitetun kortin pääkiertueen pienempiin kisoihin pääsemiseksi. 

Etsi luettavaa