Hyppää sisältöön

Suomalaiset ulos ET:n karsintafinaalista

Roope Kakko ja Tapio Pulkkanen joutuivat pakkaamaan laukkunsa neljän päivän päätteeksi PGA de Cataluniassa käytävässä ET:n karsintafinaalissa. Suomalaiset eivät täten saavuttaneet karsinnoista tänä vuonna yhtään korttia edes Challenge Tourille.

Kisan alussa vahvan kuopan itselleen kaivaneet Roope Kakko ja Tapio Pulkkanen olivat hyvät kirivaihteet päällä ET:n karsintafinaalin neljäntenä päivänä. Kiri jäi kuitenkin molempien osalta tällä kertaa vajaaksi – Kakolla kolmen ja Pulkkasella neljän lyönnin turvin. Pettyneet miehet eivät yksinkertaisesti saaneet puttereitaan toimimaan tärkeässä kilpailussa.

”On tässä aika tyhjä olo. On tässä oltu ennenkin, mutta aina se harmittaa yhtä paljon. Ehkä se jopa tulee vaikeammaksi mitä vanhempi on”, Roope purki tuntojaan kisan jälkeen.

Kakko virittelikin todellista superkiriä. Hän pelasi etuysin kolme alle parin ja rakensi itselleen simppelit birdiepaikat vielä kahdella seuraavalla. Kun kumpikaan ei uponnut ja vaikeimpiin lukeutuvalla nelosväylällä tuli bogi kortiiin, alkoi tilanne mennä tukalaksi. Lopussa oli vielä mahdollisuus, mutta haaveet kaatuivat seiskalla (Roopen 16) tulleeseen pariin hyvästä birdiepaikasta.

”Putteri ei ollut ystävä tällä viikolla. Hetkittäin sain fiilistä siihen, mutta tärkeät putit eivät vain uponneet. Löin palloa ihan riittävän hyvin pelatakseni kovia tuloksia.”

Tapio Pulkkasen lähtö 4.kierrokseen oli todella väkevä. Hän teki heti ensimmäiselle komean birdien. Sen jälkeen korttiin merkittiin kymmenen paria peräkkäin, vaikka paikkoja olisi ollut 3-4 birdieen helpostikin. Kun yksikään ei uponnut ja väylän 10 kolme putin par jäi vähän kummittelemaan, meni myös Tapsan tilanne vaikeaksi.

”Kyllä se kympin kolme puttia oli kulminaatiopiste tänään kierroksella. Birdietä ei tullut helpolla ja kun vielä siitä tein vain parin, oli momentum vähän hakusessa. Toinen lyhyt missi 12:nnella vielä toi bogin korttiin, joten sitten olitiinkin aika pahasti jo perässä.”

Pulkkanen löi myös palloa todella vakuuttavasti. Hän rakensi lopussa neljä laadukasta birdiepaikkaa, joista upposi väylällä 16. Päivän tulos 70 (par) ei riittänyt, vaan hän olisi tarvinnut neljä lyöntiä paremman päivän.

”En ole vielä yhtään miettin miten hommat tästä jatkuu. Eipä tässä fiilis tietenkään kovin korkealla ole.”

Etsi luettavaa