Hyppää sisältöön

Suomalaiset parhaita European Tourin cutin läpäisijöitä

Mikko Ilonen oli Suomen golfin ykköspelaaja vuosituhannen vaihteesta yli 15 vuoden ajan – pidempään kuin kukaan  muu  eurooppalainen omassa maassaan

Suomalaiset johtavat European Tourilla yhtä merkittävää tilastoa – jatkoonpääsyprosenttia maakohtaisesti. Suomalainen pelaaja on läpäissyt cutin peräti 68,75 prosentin varmuudella kauden 2018 aikana!

Aikanaan edes yhden suomalaisen saaminen European Tourin viikonlopun kierroksille oli upea asia. Tänä vuonna suomalaiset ovat olleet tunnollisimpia cutin läpäisijöitä koko kiertueella kun verrataan maakohtaisesti. 

Suomalaisia on kiertänyt European Tourilla tänä vuonna peräti kuusi kappaletta. Mikko Ilonen, Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen varsinaisina kiertueen pelaajina. Oliver Lindell, Kalle Samooja ja Kim Koivu ovat mahtuneet mukaan pienempiin kisoihin. 

Varsinaisen kolmikon jatkoonpääsykuningas on ollut tänä vuonna Mikko Ilonen. Hän missasi cutin kauden ensimmäisessä kilpailussaan Australian PGA Championshipissa. Sen jälkeen lahtelainen on takonut kuusi kertaa peräkkäin cutista läpi. Ilosen jatkoonpääsyprosentti kauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen on mahtava 85,7 %. 

Mikko Korhonen ei ole yltänyt tänä vuonna uransa parhaaseen prosenttiin. Pedanttina ja varmana suoriutujana tunnettu Korhonen on silti pitänyt prosentin erittäin hyvänä. Hän on edennyt jatkoon kuusi kertaa kymmenen pelatun kisan aikana. Prosentti on täten kohtalaisen hyvä, 60 %.

Tapio Pulkkasen kauden alku ei ollut cut-prosentin kannalta kovinkaan lupaava. Kolmas sija Joburg Openista teki kuitenkin pistelistalle mannaa. Pulkkanen löysi kevään edetessä tasaisuutensa pääkiertueella. Sittemmin kotkalainen on läpäissyt cutin nyt jo neljässä kilpailussa peräkkäin. Kokonaisuutena jatkoonpääsyjä on kertynyt Korhosen tavoin kuusi kertaa kymmenestä, 60 % varmuudella. 

Vierailevat tähdet ovat myös hoitaneet hommansa erittäin hyvin. Oliver Lindell on pelannut Joburg Openin ja Sisilian Avoimet läpäisten molemmat cutit. Kalle Samooja on pelannut samat kilpailut, Sisiliassa hän pääsi pelaamaan täydet neljä kierrosta. 

Kim Koivu on pelannut toistaiseksi vasta yhden kilpailun. Hän läpäisi cutin Australian PGA Championshipissa. Challenge Tour -pelaajien osalta jatkoonpääsyprosentti on siis komeaa luettavaa: neljä jatkoonpääsyä viidessä kilpailussa. 

Suomalaiset ovat startanneet European Tourin osakilpailuun tänä vuonna yhteensä 32 kertaa. Jatkoonpääsyjä näissä kisoissa on kertynyt 22. Jatkoonpääsyprosentti suomalaisilla pelaajilla European Tourin kisoissa on tämän myötä peräti 68,75 %. 

Toiseksi parhaita jatkoonpääsijöitä kauden 2018 aikana ovat olleet italialaiset 64,6 % tehoilla. 

Tällä viikolla on käynnissä Belgian Shoot Out -kilpailu, jossa Kim Koivu ja Oliver Lindell pyrkivät parantamaan prosenttia entisestään. 

European Tourin lähetyksessä osoitettu grafiikka antoi suomalaislle pari lukua liian pienen prosentin - ainakin jos GoGolfin laskutoimet pitävät paikkansa

European Tourin lähetyksessä osoitettu grafiikka antoi suomalaislle pari lukua liian pienen prosentin – ainakin jos GoGolfin laskutoimet pitävät paikkansa

European Tourin kilpailuja voi seurata suorina lähetyksinä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilta!

Etsi luettavaa