Hyppää sisältöön

Suomalaiset laulukuoroon British Openissa – eilisen kärkinaisen tulos heikkeni 14 lyöntiä

Dani Holmqvist on todellinen yllättäjä Women's British Openin kärjessä.

Sanna Nuutisen ja Ursula Wikströmin Women’s British Open jäi kahden kierroksen mittaiseksi. Kärjessä on todellinen yllättäjä Ruotsista.

Women’s British Openin cut-raja on nousemassa todella korkeaksi Royal Troonin kentällä. Kun toinen kierros on vielä kesken, ennustettu cut-raja on kahdeksan yli parissa.

Syy heikkoon tulostasoon johtuu kelistä. Kentällä on tuullut koko päivän kovaa ja aamupäivällä myös satoi, joka kuitenkin hellitti päivän mittaan.

Major-kilpailuun pääsi Suomesta mukaan Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström, joiden turnaus päättyi kahteen kierrokseen. Eilen hienosti 33:ntena ollut Nuutisen perjantain tulos oli 83 lyöntiä, mikä nosti kahden kierroksen yhteistuloksen +15:een.

”Tuulensuunta muttui hieman enemmän sivutuuleksi, ja se oli minulle liikaa tänään”, Nuutinen viestitti Skotlannista.

Wikströmin mahdollisuudet menivät jo avauskierroksella, mutta tänään hän onnistui parantamaan ja jäi Nuutisesta lyönnin (81-77). 

Kisaa johtaa tällä hetkellä Dani Holmqvist, joka on ainoana miinuksella. Ruotsalaisen yhteistulos on -1 (71-70). Kakkosena on Yhdysvaltain Austin Ernst, joka parissa. Koko muu kaarti on plussan puolella.

32-vuotias ruotsalainen on todellinen yllättäjä, sillä hän on Rolex Rankingissa 270:ntenä, eikä uralta ole vielä kuin yksi top-10-sijoitus LPGA Tourilta. Uransa aikana hän on tienannut LPGA Tourilla noin 340 000 dollaria.

Entisen huippujalkapalloilija Hans Holmqvistin tytär pelaa kaiken lisäksi uransa ensimmäistä Women’s Openia.

Eilisen jälkeen kisaa johtanut Yhdysvaltain Amy Olson ei onnistunut tekemään yhtään birdieä. Kun bogeja syntyi kymmenen, hän putosi tulokseen +6. Tulos heikkeni avauskierroksesta peräti 14 lyöntiä.

Tulospalvelu

LPGA Tourin kilpailut on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V sport -kanavalta.

Etsi luettavaa