Hyppää sisältöön

Suomalaiset juhlivat Välimäen voittoa illallisella – Korhonen ja Välimäki sijoitettiin Qatarissa ”kuumiin ryhmiin”

Mikko Korhoselle ja Sami Välimäelle on todennäköisesti luvassa torstaina televisioaikaa.

Kaksi suomalaista on sijoitettu Qatar Mastersissa kuumaan ryhmään: Sami Välimäki ja Mikko Korhonen. Tässä ovat suomalaisten lähtöajat ja näin kilpailu televisioidaan.

Mikko KorhosenSami Välimäen, Kalle Samoojan ja Tapio Pulkkasen kausi jatkuu torstaina, kun Qatar Masters -kilpailu käynnistyy- Kisassa jaetaan palkintorahaa 1,75 miljoonaa dollaria eli noin 1,59 miljoonaa euroa. Kyseessä on samankokoinen kilpailu, jonka Välimäki voitti Omanissa viime sunnuntaina.

Korhonen valotti tiedotteessaan, miten suomalaiset juhlistivat Välimäen voittoa maanantaina.

”Oli pieni dinneri jätkien kanssa, ihan rauhassa oltiin kyllä”, Korhonen vakuuttaa.

Qatar Masters on Korhoselle tuttu kilpailu, hän on osallistunut siihen useita kertoja, mutta tänä vuonna kisakenttänä on kaikille pelaajille entuudestaan tuntematon Education City Golf Club. Aiemmin kisa on pelattu Doha Golf Clubilla.

”Uusi kenttä tämä on kaikille. Vedettiin yhdeksän reikää tänään ja käveltiin toinen ysi. Kenttä on aika simppeli tiiltä. Kakkoslyönnin kenttä, greenit on aika isot ja kallistuksia löytyy. Ihan hyvät ja tiukat pinnat taas, vähän niin kuin viime viikollakin”, Korhonen kertoo.

Korhonen ampaisi neljännen sijansa myötä kiertueen pistelistalla sijalle 58. Voittoa juhlinut Sami Välimäki nousi sijalle 13. 


Tässä kootusti suomalaisten lähtöajat (Suomen aikaa):

Klo 6.05 Sami Välimäki–Andrea Pavan–Justin Harding

Klo 6.25 Kalle Samooja–Shubhankar Sharma–Nikolai Højgaard

Klo 11.10 Mikko Korhonen–Ross Fisher–Gavin Green

Klo 11.20 Tapio Pulkkanen–Clément Sorbet–Sihwan Kim


Välimäen voitto on huomioitu pelaajaryhmiä ”arvottaessa”. Hänet on sijoitettu kuumaan ryhmään, sillä hän pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Italian Andrea Pavanin ja Etelä-Afrikan Justin Hardingin kanssa. Näin voi sanoa, sillä he ovart world rankingilla sijoilla 99 ja 100, Qatarin-kisassa ole kuin yhteensä kaksitoista maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon mahtuvaa pelaajaa.

Myös Mikko Korhoselle lienee luvassa ruutuaikaa, sillä hänet on sijoitettu pelaamaan Englannin Ross Fisherin ja Malesian Gavin Greenin kanssa. Fisher on ET:n rankingissa 20:ntenä. Greenin sijoitus on pykälän parempi eli 19:s.

Kalle Samoojalla on niin ikää kaksi tutua nimeä peliseurana: Intian Shubhankar Sharma voitti pari kautta sitten kaksi kisaa. Tanskan Nikolai Højgaard puolestaan on nuori superlupaus, jonka kaksoisveli Rasmus Højgaard on jo voittanut tällä kaudella kilpailun.

Tapio Pulkkanen pelaa Ranskan Clément Sorbet’n ja Yhdysvaltain Sihwan Kimin kanssa.

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Lähetysajat

To 5.3. klo 9.30–12.00 ja 13.00–16.30

Pe 6.3. klo 9.30–12.00 ja 13.00–16.30

La 7.3. klo 13.00–16.30

Su 8.3. klo 13.00–16.30

GoGolfin Messutarjousten myyntiä on jatkettu messuviikonlopun teknisten ongelmien vuoksi pe 6.3. klo 23.59 saakka.

Etsi luettavaa