Hyppää sisältöön

Suomalaiset Finnish Challengessa – ketkä ovat suurimmat menestystoivot?

59 lyönnin kierros päättyi samalle reiälle

Suomalaispelaajia on Finnish Challengen lähtöviivalla tällä hetkellä 20 kappaletta. Kotivoitto olisi luonnollisesti toiveissa, mutta kuinka todennäköistä se on ja kuka sen voisi toteuttaa? Seuraavassa esitellään lyhyesti jokainen suomalaispelaaja kilpailussa.

Finnish Challenge käynnistyy Vierumäen Cooke -kentällä torstaina. Suomen suurin golfkilpailu saa toivottavasti vedettyä paikanpäälle myös suomalaisia katsojia kannustamaan kotimaisia pelaajia voittoon. Toistaiseksi Vierumäen kisa ei ole tarjonnut kovin hyvää suomalaismenestystä. 

Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat myös Challenge Tourin kilpailuihin voittajavetoja. Ne antavat melko tarkkaa osviittaa kuinka todennäköisenä suomalaispelaajan voittoa pidetään. Paras suomalaistoivo on luonnollisesti CT:n rankingin sijalla viisi oleva Kalle Samooja. Seuraavassa esiteltynä pelaajat voittajakertoimineen. 

Kalle Samooja on tiukasti kiinni paikassa European Tourilla ensi kaudeksi

Kalle Samooja on tiukasti kiinni paikassa European Tourilla ensi kaudeksi

Antero Lindell

Todelliset voittajakandidaatit:

Kalle Samooja (Kultaranta Resort) 1/21: 

Kalle on pelannut erittäin vahvan ja ennen kaikkea tasaisen kauden. Kausi lähti liikkeelle kakkossijalla Keniasta, josta lähtien Samooja on ollut rankingissa koko kauden kuuden parhaan joukossa. Viimeisestä neljästä kisasta on kolme sijoitusta seitsemän parhaan joukkoon, joten kotikisa vaikuttaa erittäin hyvältä hetkeltä pinnistää Challenge Tour -uran avausvoitto. Kalle on jopa koko kilpailun ykkössuosikki kotietunsa turvin. 

Antti Ahokas (Viipurin Golf) 1/67:

Villeilä korteilla pelaava Ahokas on päässyt neljästi peräkkäin jatkoon CT:n kisassa. Hän lopetti Ruotsin kilpailun tulokseen 66 nousten jakamaan sijaa 13, joka oli kauden paras sijoitus. Kaksinkertainen CT-voittaja kymmenen vuoden takaa taitaa olla pelillisesti kunnossa, joten menestys Vierumäellä ei tulisi yllätyksenä. 

Kim Koivu (St. Laurence Golf) 1/67:

Kauden alussa tulleen voiton jälkeen seurasi heikompi jakso. Koivu on säätänyt tekniikkaansa ja puhui, että kauden paras kunto on vasta tuloillaan. Valon merkkejä ilmassa, sillä hän pääsi jatkoon toissa viikolla Saksan ET-kisassa ja oli lupaavasti 29:s viime viikolla Ruotsissa, jossa lopetti Ahokkaan tavoin huipputuloksella 66. Yksi potentiaalinen suomalaisvoittaja kilpailussa. 

Oliver Lindell (Virvik Golf) 1/101:

Vanha kunnon Lindell… Menestystä on odoteltu kauden 2018 aikana erittäin kärsivällisesti. Peluri itse ei varsinaisesti ole kärsivällisin luonne, mutta on joutunut tekemään paljon töitä kauden aikana. Peli on alkanut loksahdella kohdalleen, mutta tasaisuus on vielä uupunut. Vierumäen leveä areena pitäisi sopia nuorelle pelaajalle, joka on viimeisten viikkojen aikana tehnyt paljon birdieitä. Tällä viikolla bogit minimiin niin Lindell taistelee varmasti kilpailun voitosta. 

Roope Kakko (Mandatum Life) 1/101:

Kysyin Roopelta maanantaina onko voitto mahdollinen. ”On maailmassa paljon suurempiakin ihmeitä tapahtunut. Olen pelannut yhtä kierrosta lukuunottamatta ihan hyvin viimeiset viikot”, Roope kertoi. Roope nauttii kotiyleisöstä ja osoitti sen vuonna 2004 kun hän voitti amatöörinä Espoon Golfseurassa käydyn CT:n kilpailun. 14 vuotta vesi on virrannut Vantaanjoessa, mutta mies on edelleen ainakin mieleltään sama nuori ja nälkäinen peluri. Erittäin hyvä mahdollisuus taistella voitosta tällä viikolla! 

Jaakko Mäkitalo voisi yllättää?

Jaakko Mäkitalo hakee ensimmäistä voittoaan viiteen vuoteen

Juha Hakulinen

Näiden pelaajien voittoa voisi pitää suurehkona yllätyksenä

Sami Välimäki (Nokia River Golf) 1/201: 

Samin kohdalla piti pohtia kumpaan listaan hänet laittaa. Toissa vuoden paras suomalainen kilpailussa on pelannut amatöörinä vahvaa kautta. Suomen ykkösamatööri maailmanlistan mukaan on vaikea arvioitava, sillä amatööri- ja ammattilaiskisojen tasoa on aina vaikea verrata keskenään. Välimäki vaikuttaa kuitenkin sen verran taitavalta ja ennakkoluulottomalta, että voittotaistelusta löytyminen olisi vain luonnollinen asia. 

Alex Hietala (Kullo Golf) 1/501:

Toinen amatööri kilpailussa. Hietala on nostettu kertoimien valossa monen menestyksekkään kotimaisen ammattilaisen yläpuolelle. Vaikea uskoa, että voitosta taistelu olisi vielä ajankohtaista, mutta täyden neljän kierroksen pelaaminen on vähintään realismia. 

Jaakko Mäkitalo (Alastaro Golf) 1/501:

Suomen PGA:n mestari. Suomen TrackMan -mestari. Jaska on tehnyt paljon töitä pelinsä kanssa, vaikka on kilpaillut harvemmin kuin menneinä vuosina. Kotikisassa ei yllättäisi vaikka keskiraitaa pitkin pelaava Mäkitalo pelaisi alhaisia kierroksia ja haastaisi ”nuorempiaan”. Alastarolainen villikortti saattaa olla jokeri pakassa. 

Mikael Salminen (Suur-Helsingin Golf) 1/501:

Kuka muistaa kotimaassa pelatun kilpailun, jossa Mikke Salminen ei olisi sijoittunut viiden parhaan joukkoon? Tuskin kukaan jos laitetaan vähän ketsuppia tarinaan. Mikke on todellinen kotimaan spesialisti, joka on alisuoriutunut tasoonsa nähden ulkomailla pelatessaan. Vierumäki on hyvä paikka saada kotoisa fiilis peliin ja takoa vuoden 1999 Scotty Cameronilla birdie-putit sisään! 

Linus Väisänen (Vuosaari Golf) 1/501:

Linus lyö palloa suoraan ja pitkälle. Lähipeli on uran aikana jättänyt toivomisen varaa. Ammattilaisuralla ei vielä elänyt potentiaaliinsa, mutta kotikisassa menestyminen on hyvin mahdollista. Vierumäen par-vitoset pitäisi sopia Väisäselle, jolla mitta riittää helposti eagle-putteihin. 

Peter Erofejeff sai viime viikolla lyönnistä kiinni

Peter Erofejeff ottaa haasteet vastaan Kullossa perjantaina!

Peter Erofejeff

Suomalaisten mustat hevoset

Peter Erofejeff (Espoo Ringside Golf) 1/1001:

Challenge Tourin kisoissa on ollut vaikeaa. Patu on myös kotimaassa aina kärkitaistelussa, mutta CT:llä ei ole sujunut. Laittoi positiivisia viestejä Facebookiin BC Pro Amin jälkeen, jossa kertoi pallon lähteneen linjaan ensimmäistä kertaa kauden aikana. Toisen sijan myötä tullut itseluottamus auttaa varmasti Vierumäellä. Ehkä vanha vertyy ja ylittää itsensä tällä viikolla. Kyllä Patu kisan voittaa useammin kuin kerran tuhannesta…

Niclas Hellberg (Peuramaa Golf) 1/1001: 

Vaikeasti arvioitava tapaus. Voitti kotikisan Peuramaalla alkukesästä. Pelaillut kotimaisia ja Nordic Leaguen kisoja. Hyvä pelaaja, ei yllättäisi jos pelaa kilpailussa neljä kierrosta. 

Juuso Kahlos (Pickala Golf) 1/1001: 

USA:n College Golfin läpäissyt pelaaja siirtyi ammattilaiseksi alkukesästä. Hyvä amatööriura, mutta ammattilaisena ei vielä menesystä. Ehkä Vierumäellä Juuso näyttää minkälaisen pelurin College on koulinut. 

Lauri Ruuska (Tarina Golf) 1/1001:

Suomen versio Jon Rahmista? Lauri takoo pitkälle ja kun mies on kuuma, hän on todella kuuma. Jos Late innostuu tekemään birdieitä, häntä harvemmin pysäytetään. Vierumäellä draiveria saa käyttää ja pituudesta on paljon hyötyä. Olisiko nyt Laten viikko ja mies painelisi yleisön iloksi 400-metrisiä avauksia ja takoisin alhaisia tuloksia? Hyvä mahdollisuus menestyä! 

Teemu Putkonen (Golf Talma) 1/1001: 

Aasiassa uraansa rakentava Putkonen tuli vierailulle Suomeen. Putkosen peli on kehittynyt sisäpiiriläisten mukaan lyömisen osalta isoja harppauksia. Ennakkoluuloton tapaus, jonka usko ei horju. Miten taso riittää CT:n kisassa on vielä kysymysmerkki. 

Neljä kierrosta olisi kova juttu

Miro Veijalainen (Viipurin Golf):

Pitkän linjan ammattilainen, joka tekee paljon töitä pelinsä kanssa. Draiverin kanssa on ollut uralla ongelmia, jotka ovat todennäköisesti pitäneet Miron alemmilla kiertueilla. Taitava peluri muilla osa-alueilla. 

Henri Satama (Nurmijärvi Golf):

Maanantaikarsinta oli oranssitukkaisten miesten juhlaa. Satama voitti epävirallisen oranssitukkaisten suomenmestaruuden maanantaina pelaten itselleen kisapaikan tuloksella -1. Varma pelaaja, joka voi hyvinkin olla mukana vielä viikonlopun peleissä! 

Veeti Mähönen (Peuramaa Golf): 

Amatöörien euroopanmestaruuden tukipilareita. Kenties vielä vähän tuntematon kaverin, josta ensimmäinen mielikuva on ennakkoluulottomuus. Hyppäsi ilmeisen nopeasti amatöörimaajoukkueeseen ja sai eilen myös tiedon paikasta MM-joukkueessa. Vahva momentum käynnissä, joten ei yllättäisi, vaikka Mähönen jatkaisi ennakkoluulottomia otteitaan! 

Henrik Kontro (Peuramaa Golf): 

Maanantaikarsinnasta yllättäen kisaan paikan saanut itä-helsinkiläinen oli varmasti yksi maanantain onnellisimmista ihmisistä. Todennäköisesti vielä onnellisempi ja ylpeämpi aiheesta oli oranssitukkaisen Kontron isä, legendaarinen Rauno ”Rauski” Kontro. Isä-poika parivaljakko on hauskaa katseltavaa kentällä – olisi jo viihdearvon kannalta huikeaa jos Henkka jatkaisi ennakkoluulottomasti viikonlopulle! Uskon, että tämä parivaljakko nauttii täysin rinnoin mahdollisuudesta pelata CT:n osakilpailussa! 

Juha Ruponen (Peuramaa Golf): 

Suomen paras golftoimitusjohtaja? Peuramaan toimari laittaa jälleen lapun rintaan. Mainettaan parempi pelaaja, joka osaa pelata alle parin kierroksia taitojensa puolesta. CT on kuitenkin kova kiertue, jossa pieni jännitys iskee helposti. Toivottavasti Ruponen saa revittyä ”nuoresta” tutut 300 metriset avaukset, jonka jälkeen hän saa esitellä silkin pehmeitä käsiään äänekkäälle lahtelaisyleisölle. Löytyykö kannustusjoukoista myös Mikko Ilonen – se ei yllättäisi etenkään jos Ruponen pääsee viikonlopun peleihin. 

 

 

Etsi luettavaa