Hyppää sisältöön

Suomalainen Sami ruotsalaisvoiton taustalla? ”Tein hänelle uudet fysiikkaohjelmat pari viikkoa sitten”

Suomalainen Sami Ekholm teki Sebastian Söderbergille voittoisan punttiohjelman.

Suomalainen Sami Ekholm muutti Ruotsiin lukion jälkeen ja lähti panostamaan golfuraansa. Kymmenen vuotta myöhemmin Sami vaikuttaa personal trainerina ja pääsee ainakin osittain ottamaan kunniaa itselleen ystävänsä European Tour -voitosta.

Sami Ekholm on Helsingistä kotoisin oleva 30-vuotias suomalainen. Viitisen vuotta sitten hän sai myös Ruotsin passin, sillä hän oli asunut jo puoli vuosikymmentä Västeråsissa, joka sijaitsee noin tunnin Tukholmasta länteen. Sami lähti aikanaan Ruotsiin golfunelman perässä ja pääsi osaavaan valmennukseen sekä treenaamaan usein yhdessä European Tourin pelaajien kanssa. 

Omat pelit eivät sujuneet, ja Sami päätti hankkia itselleen myös koulutuksen personal traineriksi. Ruoasta ja hyvinvoinnista Ruotsissa vahvasti kiinnostunut Ekholm valmistui noin vuosi sitten personal traineriksi. 

Asiakkaita on riittänyt ja myös golf alkoi sujumaan, kun väkinäinen yrittäminen loppui. Sami voitti alkukesästä kaksi Mini Tourin osakilpailua ja tienasi pari tonnia palkintorahaa. 

Kolme viikkoa sitten Ekholm oli treenaamassa kotikentällään Västeråsissa, kun saman valmentajan opissa ollut vanha tuttu Sebastian Söderberg oli oppitunnilla. 

”Olen treenaillut Söderbergin kanssa paljon aikaisemminkin, kerran asuttiin Black Mountainissa samassa kämpässä kuukausi. Ihan mahtava tyyppi. Kyllä eilen olin kuitenkin ihan Kallen puolella”, Sami myöntää. 

Söderberg oli vielä kolme viikkoa sitten tukalassa tilanteessa. Race-to-Dubai-sijoitus oli noin 150, ja Challenge Tourin kautta ET:lle tullut ruotsalainen tarvitsi vahvan loppukauden saavuttaakseen uuden pelioikeuden ensi kaudelle. 

”Sebastian halusi laittaa fysiikkaohjelmansa kuntoon, koska hän meinasi pelata kymmenen viikkoa putkeen. Se on niin pitkä aika, että hän oli huolissaan kropan jaksamisesta. Kävimme sitten yhdessä treenaamassa ja tein hänelle uudet ohjelmat”, Sami kertoo. 

Söderberg oli kuulemma jo lähtökohtaisesti huippukunnossa. Mitään varsinaisia taikatemppuja ei ohjelmaan tarvinnut tehdä, vaan terävöittää sitä, mitä treenata missäkin vaiheessa viikkoa, jotta kroppa toimii. 

”Maanantai on matkustuspäivä ja laitoin ohjelmaan vähän tiukemman treenin tiistaille tai keskiviikolle. Loppuviikko ja kisan ajan tehdään sitten vain liikkuvuusjuttuja. Ei tästä voi itse ottaa paljoa kredittiä, mutta toivottavasti ohjelmasta on jotain apua ollut. Hyvin peli meni ainakin, kun oli Ruotsissa viides ja noin hieno voitto Sveitsissä”, Sami iloitsee. 

Moni PGA Tourin pelaaja on sanonut, että paras investointi uraan on ollut fysiikkavalmentajan palkkaaminen mukaan kiertueelle. 

”Kyllähän se olisi hienoa päästä mukaan kiertueelle joskus. Toistaiseksi sovimme, että tämä oli vain kaverin palvelus. Taloudellisesti tästä ei ainakaan sopimusten mukaan tule mitään bonuksia”, Sami nauraa. 

Etsi luettavaa