Hyppää sisältöön

Sungjae Im säväytti ja saavutti Johnsonia kuudella lyönnillä

Korean Sungjae Im vastasi päivän parhaasta tuloksesta.

Dustin Johnson jatkaa FedEx Cupin kärjessä, mutta kahden viimeisen kierroksen aikana kaikki on vielä auki.

Dustin Johnson jatkaa Tour Championshipin johdossa, kun PGA Tourin kauden ratkaisukilpailua on pelattu kaksi kierrosta East Laken kentällä Atlantassa.

Johnsonin tulos on -13, kun hän lähti kisaan FedEx Cupin kärkipaikalta ja lähtötilanteesta -10. Hän oli vaikeuksissa erityisesti avauksillaan, joita löi sinne ja tänne. Siihen nähden par-tulos oli hyvä suoritus, ja hän oli siihen itsekin tyytyväinen.

”Minun täytyy draivata paremmin viikonlopun aikana”, hän näki.

Maailmanlistan ykkösen pahimmaksi uhkaajaksi nousi lauantain huippukierroksen ansiosta Sungjae Im. Korealainen pelasi päivän parhaan tuloksen (64, -6) eikä eroa kärkeen ole enää kuin lyönti, kun Johnson pelasi toisen kierroksen pariin (70).

Im pelasi alkukauden vahvasti, mutta menetti hieman otettaan koronatauon aikana. Nyt peli näyttäisi kuitenkin jälleen kulkevan. On mielenkiintoista nähdä, kuinka 22-vuotias kestää paineita pelata tänään Dustin Johnsonin seurassa ja ”koko maailman” silmien alla.

Kovan nousun teki myös Xander Schauffele, joka pelasi viisi alle parin ja nousi kahden lyönnin päähän kärjestä (-11). Myös Justin Thomas säilyi iskuetäisyydellä, vaikka pelasikin yhden yli. Hän on tuloksessa -10, eikä kärki ole karannut vielä häneltäkään.

”Olen kahden kierroksen jälkeen hyvissä asemissa. Minun täytyy vain kohentaa hieman peliä”, Thomas näkee.

Eilisen jälkeen kärkipaikkaa Johnsonin kanssa jakanut Jon Rahmin kone yski varsinkin takaysillä, jonka espanjalainen kiersi neljä yli parin. Se oli myös hänen kierrostuloksensa, joten Rahm putosi neljän lyönnin päähän Johnsonista jakaen viidettä sijaa.

Perjantaina pelatun avauskierroksen parhaasta tuloksesta vastannut Rory McIlroy ei löytänyt samaa vaihdetta ja putosi viiden lyönnin päähän Johnsonista.

Kilpailuun pääsi mukaan 30 parasta pelaajaa. Voittaja palkitaan FedEx Cupilla ja 15 miljoonalla dollarilla.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa