Hyppää sisältöön

Stora Enso hylkäsi ostotarjouksen Imatran Golfista – golfseurassa ollaan siirtymässä saattohoitovaiheeseen

Imatran Golf sijaitsee Immalanjärven rannalla Stora Enson mailla.

Imatran Golfista jätetty ostotarjous on hylätty ja Imatran Golf ry kokoontuu huomenna ylimääräiseen yhtiökokoukseen. Pienosakkaat järjestivät eilen tiedotustilaisuuden paikallisille lehdille.

Golftoiminta on loppumassa Imatralla. Stora Enso hylkäsi tiistaina kentästä ja kiinteistöstä jätetyn ostotarjouksen. Selvitystilassa oleva Imatran Golf Oy sijaitsee metsäyhtiö Stora Enson omistamalla maalla. Lisäksi metsäyhtiö omistaa maalla olevat rakennukset.

Koska ratkaisua pattitilanteessa olevaan kentän myymiseen ei näytä löytyvän, Imatran Golf ry on nyt tekemässä omat johtopäätöksensä. Se kokoontuu torstaina ylimääräiseen vuosikokoukseen, jossa päätetään, jatkuuko golfseuran toiminta vai ei.

GoGolf tavoitti Imatran Golf ry:n varapuheenjohtaja Toni Turkkilan. Hän kertoi, että hallitus aikoo esittää jäsenistölle, että seura jatkaisi toimintaa vielä tämän vuoden pienimuotoisesti minimaalisella jäsenmaksulla. Sen jälkeen toiminta lakkautettaisiin, kun kenttää ei enää ole.

”Itse olen varapuheenjohtaja ja vedän junioritoimintaa. Meillä on sata juniorijäsentöä ja oma huoleni on se, että näiden nuorten harrastus ja liikkuminen saataisiin jatkumaan”, Turkkila perusteli GoGolfille sitä, miksi toimintaa ei lakkauteta samantien.

”Henkilökohtaisesti en enää usko, että ensi vuonna Imatran kentällä golfia pelataan. Se on sääli, sillä seura oli juuri julkaissut uuden pitkän tähtäimen suunnitelman, talous on hyvässä kunnossa ja seuratoiminta aktiivista. Ennen tämän prosessin alkua myös Imatran Golf Oy:ssä ei tietojeni mukaan ollut mitään sellaista, mikä aiheuttaisi alasajon. Ja kaiken lisäksi kenttä on ollut viime vuodet sen historian parhaimmassa kunnossa”, hän totesi.

Junioritoiminnan jatkamisen lisäksi Imatran Golfilla on yhteistä toimintaa naapuriseurojen kanssa. Sillä on muun muuassa Viipurin Golfin kanssa yhteinen talviharjoitteluvuoro täksi kaudeksi. Turkkila kertoi, että tämä ja muut keskeneräiset asiat halutaan viedä kunnialla loppuun.

Selvitystilassa olevan Imatran Golf Oy:n irtaimisto on parhaillaan myynnissä nettihuutokaupassa, joka päättyy viikonvaihteessa. Kun irtaimisto on myyty, muuttuu kentän myyminen aiempaa vaikeammaksi. 

”Ostajaa etsitään edelleen”

Stora Enson viestintäjohtaja Satu Härkösen kertoi kuitenkin eilen GoGolfille, että kentälle etsitään edelleen ostajaa.

Ostotarjouksia kentästä on kuitenkin viime vuonna käynnistyneen alasajon jälkeen useita. Tämä ilmeni eilen, kun Imatran Golfin pienosakkaat pitivät tiedotustilaisuuden, jossa he kertoivat omia näkemyksiään Imatran Golfin tilanteessa paikallisille tiedotusvälineille.

Uutisvuoksi-lehti julkaisi hetki sitten asiasta uutisen. Siinä Imatran Golfin pienosakkaat ryöpyttävät metsäjättiä kunnolla.

Esimerkiksi golfkentän perustajajäseniin kuuluva Jukka Evälahti, joka edustaa myös Imatran Golfin toiseksi suurinta omistajaa Rakennusliike Evälahtea, ihmetteli Stora Enson tarkoitusperiä golfkentän alasajossa.

Evälahti muistutti, että Stora Enso on perustellut kentän myyntiä sillä, että se haluaa ydinliiketoimintaan kuulumattomasta omaisuudesta eroon, mutta ei ole hyväksynyt yhtäkään ostotarjousta.

”Kentästä on tehty ainakin viisi tarjousta tämän prosessin aikana. He olisivat päässeet kentästä eroon sekä saaneet rahaa. Stora Ensolle on tarjottu enemmän, kuin mitä he pyysivät prosessiin lähtiessä”, Evälahti sanoi lehdelle.

Evälähti, jonka rakennusliike on selvitystilassa olevan Imatran Golfin toiseksi suurin omistaja, kertoi Uutisvuokselle, että tarjouksia on hylätty välillä hinnan takia, välillä taas sen takia, että kaikkia maita ei haluttaisikaan myydä. Välillä syynä on ollut se, että Stora Enso ei haluaisi sisällyttää Rantahovia (klubirakennus) kauppaan.

Evälahti arvelee syyksi yli 10 miljardin euron liikevaihtoa pyörittävän metsäyhtiön ahneutta. 

Jäseniä siirtynyt Holiday Clubin kentälle

Imatran Golfiin kuuluu noin 700 jäsentä. Lähellä Imatraa, Lappeenrannan puolella sijaitsee Holiday Club Saimaan kenttä. Se on houkutellut Imatran Golfin jäseniä puoleensa tarjoamalla edullista kausimaksua. Tarjous päättyy kuun vaihteessa.

Moni paikallinen peluri onkin tehnyt ratkaisunsa ja tarttunut tarjoukseen.

Etsi luettavaa