Hyppää sisältöön

Stephen Currylta miljoonaluokan rahoitus tummaihoisten yliopiston golfohjelman käynnistämiseen

Golf on NBA-legendan ykkösharrastus ja intohimo

Washingtonissa sijaitseva Howard University käynnistää yli 40 vuoden tauon jälkeen golfohjelman osaksi urheilujatarjontaansa. Yliopiston opiskelijoista yli 90 prosenttia on tummaihoisia.

Koripallolegenda Stephen Curry vieraili jo alkuvuodesta 2015 puhumassa Howard Universityssa. Tilaisuuden jälkeen ensimmäisen vuoden opiskelija Otis Ferguson pääsi riittävän lähelle Currya esittäen hänelle oman toiveensa.

”Hei Steph, mennään pelaamaan golfia ennen lähtöäsi Washingtonista.”

Tämä toive ei toteutunut, mutta Curry pysähtyi keskustelemaan Fergusonin kanssa urheilusta ja erityisesti golfista, jotka ovat molempien suuria rakkauksia,

”Minuun teki valtavan vaikutuksen se keskustella henkilön kanssa,  joka oli yhtä innostunut golfista kuin minä”, Curry muistaa heidän ensitapaamisensa.

Howardissa ei useimpien muiden tummaihoisille suunnatun yliopiston tavoin ole ollut sitten 1970-luvun mahdollisuutta yhdistää golfia ja opiskelua stipendin kautta.

Fergusonin tarinan teki entistä mielenkiintoisemmmaksi se, että hänelle oli tarjottu toisesta yliopistosta golfstipendiä, mutta Ferguson valitsi Howardin.

Neljä vuotta myöhemmin Curry ja Howard pelasivat koripallotähden lahjoituksen julkistamisen yhteydessä kierroksen golfia, joka  2015 jäi pelaamatta.

Vaikka virallisia summia ei olekaan julkistettu Stephen Curryn tiimi on  paljastanut, että kuuden vuoden jaksolle jaettujen lahjoitusten summa tulee olemaan summaltaan seitsemännumeroinen, eli sen arvo lasketaan miljoonissa dollareisssa.

Toiminta käynnistyy varsinaisesti kaudella 2020-2021. Julkistamistilaisuudessa kerrottiin myös, että Howardin golfjoukkueen välinekumppani tulee olemaan Callaway, kengät ja vaatetus tulevat Curryn sponsoreihin lukeutuvalta Under Armourilta.

”Tämän toiminnan käynnistäminen on erittäin merkityksellistä. Paljon suurempaa kuin mitä golf tai Howardin yliopisto ovat”,  Curry määritteli viitaten sen symbolista merkitystä tummaihoisten mahdolisuuksien kasvattajana lajissa, jossa tummaihoiset ovat todella pieni vähemmistö.

Stephen Curry tunnetaan USA:ssa ja ympäri maailman paitsi yhtenä maailman kautta aikojen parhaista koripalloilijoista, myös kyltymättömästä halustaan kehittää taitojaan golfissa.

Stephen Curryn lahjoituksesta Howard Universitylle uutisoi mm. Washington Post.

Etsi luettavaa