Hyppää sisältöön

Stensonin vaimo: ”Heikkona hetkenä hän pohti lopettamista”

Henrik Stenson ja Emma Löfgren ovat olleet yhdessä opiskeluajoista lähtien.

Henrik Stenssonin sai Emma-vaimoltaan suukon ennen ja jälkeen kilpailun. Aftonbladetille hän paljasti, että Henrik harkitsi yhdessä vaiheessa jopa lopettamista.

Ruotsalainen Aftonbladet haastatteli Henrik Stenssonin vaimoa The Openin ratkettua. Emma Löfgren kertoi lehdelle, että Stensonin uralle on mahtunut mustiakin hetkiä.

Esimerkiksi sen jälkeen Stenson oli voittanut FedExCupin ja Race to Dubai -rankingin vuonna, hänellä oli melko pitkä kuiva kausi.

”Kun peli sujuu kehnosti, major-turnaukset eivät ole päällimmäisenä mielessä. Silloin sitä miettii ainoastaan sitä, että peli tulisi takaisin. Olen kuitenkin aina luottanut Henrikiin, koska hän on niin hirmuisen hyvä pelaaja. Uralla tulee ylä- ja alamäkiä, mutta en ole koskaan ollut kovinkaan huolestunut hänen puolestaan”, Löfgren kertoi Aftonbladetille.

Heikkoina hetkinä Stenson jopa pohti lopettamista, Löfgren kertoi lehdelle.

”Muistan kerran kun istuimme keittiössä kauan aikaa sitten, kun hänellä oli ensimmäisen notkahdus urallaan ja hän sanoi, että ’ehkä minun pitäisi lopettaa’. Mutta en koskaan epäillyt häntä. Hänen persoonansa, henkinen vahvuutensa ja pelinsä riittävät niin pitkälle. Hän enemmänkin vain harkitsi sitä”, hän sanoi.

”Jännittävin päivä ikinä”

Löfgrenin mukaan puolisoiden tehtävä on tukea toista vastoinkäymisten keskellä. Hän ei kuitenkaan ottanut kunniaa siitä, että olisi saanut miehensä jatkamaan pelejä.

”Kun on ollut naimisissa niin pitkään ja tuntee toisen läpikotaisin, niin silloin sitä vain yrittää sanoa oikeita asioita, jotta toinen saisi päähänsä oikeita ajatuksia. Joskus se toimii, joskus ei. Voin vain toivoa, että olen tehnyt osuuteni kaikessa ja myötävaikuttanut hänen onnistumisiinsa”, Löfgren sanoi.

Kun Aftonbladetin toimittaja lopuksi kysyi Löfgreniltä, että jännittikö hän kisan aikana, vastaus kuului seuraavasti: ”Juksaatko, se oli jännittävin päiväni ikinä.”

Lehdistötilaisuudessa Löfgren onnistui myös naurattamaan toimittajia. Kun Stensonilta kysyttiin elämänsä tärkeimpiä asioita, hän laittoin kolmen lapsensa syntymät ensimmäisen major-voiton edelle. ”Hyvin vastattu”, kuului Löfgrenin kommentti yleisön joukosta.

Etsi luettavaa