Hyppää sisältöön

Stenson Euroopan Tourin valtias

Henrik Stenson saa nimensä jälleen Race to Dubai -pystiin.

Henrik Stenson voitti Euroopan Tourin rahalistan eli Race to Dubai -kilpailun. Stensonille voitto oli toinen.

Jos Euroopan Tourin rahalista olisi maaottelu, voiton olisi vienyt Ruotsi. Rahalistan voittoon karautti Henrik Stenson ja kolmanneksi Alex Noren. Yhtä selvä kakkonen on Englanti, sillä Danny Willett oli listan toinen, Tyrrell Hatton neljäs ja Matthew Fitzpatrick kuudes.

Stenson tienasi kauden aikana Euroopassa tarkalleen ottaen 4 148 402 euroa. Toiseksi sijoittunut Willett jäi hänestä noin 400 000 euron päähän. Molemmat kärkimiehet onnistuivat voittamaan kauden aikana major-turnauksen ja tekivät niillä suuren tilin.

Danny Willett voitti yllättäen Masters Tournamentin.

Danny Willett Masters Tournamentin voittoa pidettiin yllätyksenä.

Getty Images

Stenson voitti The Openin ja Willett huhtikuussa Masters Tournamentin. Major-turnauksen lisäksi Stenson vei nimiinsä BMW International Openin, joka pelattiin kesäkuun lopussa. Myös Willett onnistui Mastersin lisäksi voittamaan myös toisen kisan, tammikuussa pelatun Dubai Desert Classicin.

Kevään jälkeen Willettin peli alkoi kulkea laimeasti. Ainoana valopilkkuna kesältä ja syksyltä oli Italian Openin toinen sija.

Stenson arvioi kauden uransa parhaaksi

”Olen erittäin tyytyväinen, että saan nimeni tähän palkintoon jälleen kerran. Vuosi on ollut upea, paras koko urani aikani. Ajattelin aina, että olisi vaikea panna vuotta 2013 paremmaksi, mutta olen sitä mieltä, että onnistui siinä tänä vuonna”, Stenson sanoi DP World Tour Championship -kisan jälkeen sunnuntaina.

”En ehkä pelannut kaikkein tasaisinta golfia kuuden kuukauden ajan, mutta kohokohtia olivat The Openin voittaminen, olympialaiset ja se, että onnistuin jälleen voittamaan Race to Dubain.”

Vuoden 2016 The Openin muistetaan ennen kaikkea Stensonin ja Phil Mickelsonin huikeasta voittotaistelusta päätöspäivänä. Stenson pelasi päätöspäivän tulokseen 63 (-8) ja voitti Mickelsonin kolmella lyönnillä pelattuaan viimeiset viisi reikää neljä alle parin Royal Troonin kentällä. Olympialaisissa Stenson sijoittui toiseksi.

Näiden lisäksi Stenson onnistui myös kahdessa isossa kisassa. Hän sijoittui toiseksi kauden avanneessa Nedbank Golf Challengessa ja lokakuun lopulla pelatus Kiinan WGC-kilpailuissa HSBC:n Championshipissä. Hän ansaitsi molemmista kisoista yli 700 000 euroa, joten niiden osuus kiertueen kokonaiskisan voitossa olivat ratkaisevia.

Norenilla eniten voittoja

Alex Noren sai nostaan ykköspalkinnon jo neljättä kertaa tällä kaudella.

Alex Noren voitti viikko sitten Nedbank Golf Challengen, kisan joka pelattiin poikkeuksellisesti tänä vuonna kaksi kertaa.

Getty Images

Euroopan Tourin kaudella eniten voittoja otti Alex Noren. Hän oli ykkönen peräti neljässä kisassa.  Noren teki tänä vuonna todellisen läpimurron Euroopan Tourin kärkeen, sillä hän nousi nyt ensimmäistä kertaa rahalistalla kymmenen parhaan joukkoon ja heti kolmanneksi. 34-vuotiaan ruotsalaisen aiempi parassijoitus oli vuosi 2011, jolloin hän sijoittui rahalistalla 14:nneksi.

Noren onnistui voittamaan tänä vuonna ison ja isohkoa Euroopan Tourin kisaa. Viikko sitten hän ylsi urallaan ensimmäistä kertaa yli miljoonan palkintopottiin, kun hän voitti Nedbank Golf Challengen eli kauden toisen finaalikisan Etelä-Afrikassa. Sen lisäksi Noren pääsi tuulettamaan voittoa British Mastersissa, European Mastersissa ja Scottish Openissa, joiden voitosta hän tienasi 450 000 – 644 000 euroa.

Seuraava askel ruotsalaisen uralla on menestyminen major-kilpailussa. Toistaiseksi hän paras sijoituksensa majoreissa on jaettu yhdeksäs tila The Openissa vuodelta 2012. Ensi vuonna hän päässee pelaamaan kaikki neljä suurkisaa. Tänä vuonna hän pelasi Mastersia lukuun ottamatta kaikki majorit. US Openissa hän putosi cutista, The Openissa hän oli jaeuttu 46:s ja PGA Championshipissä jaettu 49:s.

 

Etsi luettavaa