Hyppää sisältöön

SSS: ”Maksimaalinen” kipu ei estänyt golfia – himogolfari tuomittiin vankeuteen törkeästä petoksesta

Salolainen mies huijasi vakuutusyhtiötä seitsemän vuoden ajan.

Työkyvyttömyyseläkkeellä ollut salolainen mies pelasi ahkerasti golfia ja nautti samalla vakuutusyhtiöltä ansionmenetyskorvauksia. Hovioikeus tuomitsi miehen ehdolliseen vankeuteen ja jättikorvauksiin törkeästä petoksesta.

Liikenneonnettomuudessa vammautunut salolaismies tuomittiin petoksesta vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen, kun vakuutusetsivät panivat merkille miehen ahkeran golfin pelaamisen, vaikka hän oli tekeytynyt työkyvyttömäksi. Lisäksi mies joutuu maksamaan vakuutusyhtiölle korvauksia yli 140 000 euroa korkoineen, kirjoittaa tämänpäiväinen Salon Seudun Sanomat.

Turun hovioikeuden mukaan mies on erehdyttänyt lääkäreitä ja antanut sitä kautta harhaanjohtavaa ja väärää tietoa toimintakyvystään. Hovioikeus perusteli päätöstään myös sillä, että mies oli liioitellut kipujaan ja kertonut lääkärille olevan täysin työkyvytön.

Lääkärille mies oli kuvaillut kipujaan termillä ”maksimaalinen”. Se ei kuitenkaan estänyt miestä harrastamasta golfia, jota hän pelasi tuomion mukaan jopa viidestä seitsemään päivään viikossa. Elämisensä hän rahoitti vakuutusyhtiön maksamilla ansionmenetyskorvauksilla.

Huijausta jatkui hovioikeuden mukaan seitsemän vuotta. Se alkoi vuonna 2008 ja päättyi 2015. Salon Seudun Sanomien mukaan mies saattoi pelata golfia vain muutama päivä ennen lääkärillä käyntiä ja heti seuraavana päivänä lääkärissä käynnin jälkeen.

SSS:n mukaan miehen terveysongelmat juontavat juurensa vuoteen 1998, jolloin mies loukkasi jalkansa liikkenneonnettomuudessa.

Aiemmin asia oli käsitelty Varsinais-Suomen käräräoikeudessa, joka tuomitsi miehen neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja maksamaan korvauksia 19 800 euroa. Riidan molemmat osapuolet valittivat tuomiosta hovioikeuteen.

Mies esitti syytteen hylkäämistä ja hänen vapauttamistaan korvausvelvollisuudesta. Vakuutusyhtiö puolestaan vaati miehen tuomitsemista törkeästä petoksesta sekä 400 000 euron vahingonkorvauksia. 

Salon Seudun Sanomat kirjoitti, että käräjäoikeus käsitteli asiaa suljettujen ovien takana, koska esitutkinta-aineistossa oli paljon tietoa miehen terveydentilasta. Sen sijaan hovioikeus ei katsonut aiheelliseksi salata juttua, joten 23-sivuinen tuomio on julkinen. Aineestoon tutustunut salolaislehti kirjoittaakin, että esimerkiksi vuonna 2010 mies oli osallistunut miltei 40 golfkilpailuun.

Toisena vuonna hän oli lähtenyt Thaimaahan kuukauden golfmatkalla, vaikka oli hieman ennen reissuun lähtöä kertonut lääkärille, että pystyy kävelemään golfkentällä vain kymmenen minuuttia.

Turun hovioikeuden mukaan mies oli 50-prosenttisesti työkykyinen. Mies teki aiemmin fyysistä työtä, mutta sitä hän ei pystyisi vastaisuudessa tekemään. Sen sijaan hän voisi pärjätä kevyessä osa-aikatyössä.

Vankeustuomion ja 146 000 euron korvauksen lisäksi mies joutuu maksamaan myös vakuutusyhtiön lähes 12 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Lähde: Salon Seudun Sanomat, uutinen löytyy maksumuurin takaa.

Etsi luettavaa