Hyppää sisältöön

Spinnillä sisään: Välimäki päätti häikäisevään eagleen par 4 -reiällä – suomalaistriolla vahva aloitus Vilamourassa

Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen pelasivat molemmat Portugal Mastersin avauskierroksen 65 lyönnillä. KUVAT: GETTY IMAGES

Sami Välimäen eagle vajaasta 150 metristä oli päivän lyönti Portugal Mastersissa. Välimäki, Korhonen ja Pulkkanen pelasivat viisi alle Vilamourassa.

Sami Välimäki, Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen aloittivat vahvasti DP World Tourin Portugal Mastersin. Trio selvitti Dom Pedro Victoria Golf Coursen 66 lyönnillä (-5). Tulos riittää avauskierroksen jälkeen jaettuun 14. sijaan.

Kärkimies Jordan Smith löi 62 (-9) kertaa, joten häneen suomalaiskolmikolla on eroa neljä lyöntiä. Toista sijaa jakavat Hollannin Joost Luiten ja Tanskan Jeff Winther tuloksella 63 (-8).

Välimäen huikea lopetus

Vielä reikä ennen kierroksen päättymistä Välimäki oli tuloksessa kolme alle parin, mutta päätösreiällä Välimäki taikoi bägistään upean eaglen lyötyään pallon reikään noin 145 metristä. Pallo tuli alas hieman reiän takana ja peruutti spinnin voimalla reiän pohjalle.

Tässä Välimäen tyylinäyte:

Eagle yli 400 metriä pitkällä par 4 -reiällä oli päivän lyönti, mutta ei suinkaan ainoa väläytys Välimäeltä Vilamouran auringossa. Vähän aiemmin 13. reiällä Välimäki oli nimittäin laittanut pelikaverinsa Eddie Pepperellin kanssa pystyyn lähimmäs lippua -kilpailun.

Ensin löi Pepperell vajaaseen metriin, mutta Välimäki päihitti englantilaisen lyömällä noin 50 senttiin, josta Välimäki kolmannen päivän yhteensä viidestä birdiestään. Niiden, eaglen ja parien lisäksi korttiin merkittiin kuitenkin kaksi bogia.

Tässä Välimäen ja Pepperellin keskinäinen ”kisa”:

Korhoselle seitsemän birdieä

Eniten suomalaisista birdiejä teki Korhonen, yhteensä seitsemän. Bogeja hänelle tuli yhtä monta kuin Välimäelle eli kaksi.

Korhonen aloitti huikeasti, sillä kuuden reiän jälkeen hän oli neljä alle parin. Heikko hetki tuli kilpailun puolivälissä, kun hän teki rei’ille 9 ja 10 perättäiset bogit. Birdiet rei’ille 12, 17 ja 18 nostivat hänet kuitenkin samaan rintamaan Välimäen ja Pulkkasen kanssa.

Pulkkasen kierros oli suomalaisista tasaisin siinä mielessä, ettei hän tehnyt yhtään bogia. Neljä birdieä ensimmäiselle yhdeksälle reiälle (10–18), mutta vain yksi birdie jälkimmäiselle (1–9) jätti Pulkkasen mielestä hieman toivomisen varaan erityisesti puttaamisen osalta.

”Erityisesti lähestymiset olivat kohdallaan ja birdiepaikkoja oli riittävästi. Putteri oli tänään vähän viileä ja huippukierros jäi saavuttamatta”, hän viestitti Vilamourasta.

Viime vuonna Pulkkanen sijoittui Vilamourassa parhaana suomalaisena jaetulle 17. sijalle. Tällä viikolla haussa on vielä tuotakin parempi sijoitus, jotta pelit vielä jatkuisivat.

”Kenttä on aina istunut silmään ja tätä kisaa odottaa aina innolla. Loppukauden tavoite on tottakai päästä finaalikisaan Dubaihin. Ensimmäinen steppi olisi tietenkin pääsy Nedbankiin (Etelä-Afrikan-kisaan), ja se vaatii jo hyvää kisaa tällä viikolla. Eniten kuitenkin kiinnostaa pärjääminen tässä kisassa ja pääsy taistelemaan voitosta”, Pulkkanen jatkoi.

Portugal Masters on kauden kolmanneksi viimeinen kilpailu.

Samooja ei saanut tulosta irti

Myös Kalle Samoojan tulos kirjattiin tänään punaisella värillä. Hän pelasi yhden alle ja on kovatasoisessa kilpailussa jaetulle 74. sijalla.

”Oli varsin hyvää peliä omasta mielestä tänään. Tuloksen tekemisessä on vain haasteita. Ei mahda mitään”, Samooja summasi.

”Pehmeät greenit iltapäivästä menivät myös melko pomppuisiksi. Aamusta pääsee hyville pinnoille painamaan.”

Tulospalvelu

Etsi luettavaa