Hyppää sisältöön

Spieth puttasi ohi alle puolesta metristä mutta voitti silti – nousi takaisi maailmanlistan top 10:iin

Jordan Spieth otti pääsiäissunnuntaina uransa 13:nnen PGA Tour voiton. KUVA: GETTY IMAGES

Jordan Spieth voitti RBC Heritage -kilpailun, vaikka putti ei kulkenut. Uusinnassa kaatui Patrick Cantlay.

Yhdysvaltain Jordan Spieth voitti eilen yöllä Suomen aikaan päättyneen RBC Heritage -kilpailun tuloksella -13. Samaan tulokseeen päätyi hänen maanmiehensä Patrick Cantlay, joka hävisi uusinnan Spiethille.

Turnaus ratkesi jo ensimmäisellä jatkoreiällä, kun molemmat löivät lähestymislyöntinsä hiekkaesteeseen. Spieth taikoi bunkkerista aivan reiän viereen, kun taas Cantlayn lyönti vaikeasta liestä päätyi kauas lipusta.

Näin Jordan Spieth otti jo uransa 13:nnen PGA Tour -voiton, vaikka ikää miehellä on vasta 28 vuotta.

Spieth onnistui voittamaan, vaikka hänen puttipelinsä tökki. Esimerkiksi lauantaina hän missasi putin alle puolesta metristä.

Sunnuntaina Spieth aloitti vahvan kirin kohti kärkeä tehtyään ensimmäiseen kuuteen reikään kaksi eagleä, molemmat par 5 -rei’ille.

Hän pelasi lopulta tuloksen 66 (-5) tehtyään päätösreiälle birdien, mutta joutui jännittämään, riittääkö yhteistulos -13 uusintaan. Mutta lopulta vain playoffiin päätyivät ainoastaan Spieth ja Cantlay – peräti seitsemän pelaajaa jäi lyönnin päähän uusinnasta.

Kilpailun jälkeen Spieth manasi kehnoa puttipeliään ja helppoja epäonnistumisia.

”Onneksi säilytin positiivisen asenteen”, Spieth sanoi.

Voittonsa myötä Spieth nousi takaisin maailmanlistan kymmenen parhaan joukkoon ensimmäisen kerran sitten vuoden 2018. Heikoimmillaan hän ehti käydä sijalla 92, mutta nyt suunta on ollut jo jonkin aikaa ylöspäin. Tuoreella listalla hän on kymmenentenä.

Mikäli Spieth saa puttipelinsä kuntoon, hän voi olla kova luu kauden lopuissa majoreissa. Hän on voittanut kertaalleen kaikki muut majorit paitsi PGA Championshipin, joka pelataan tänä vuonna toukokuussa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa