Speedgolfarit rikkoivat ennätyksiä Kytäjällä – kärkikolmikko pelasi alle parin!

Mikko Rantanen (vas.) ja Jari Pitkälä (oik.) kuljettivat mailoja bägissään, kisaa johtava Andreas Finn kuljetti muutaman mailan kokoelmaansa Kytäjällä käsissään.

Ruotsin Andreas Finn (68,-4) teki Suomessa pidetyissä speedgolf-kilpailuissa kaikkien aikojen parhaan kierrostuloksen. Perjantain finaalikierroksella hänet haastavat lajin kotimaiset valtiaat, Jari Pitkälä (71,-1) ja Mikko Rantanen (71,-1).

Olosuhteet olivat kohdillaan ja Speedgolfin SM-kisoihin osallistuneille parhaimmat mahdollisuudet kilpailun käynnistyessä Kytäjän North Westilla torstaiaamuna.

”Oli tyyntä, puolipoutaa. Kenttä oli saatu hyvään kuntoon, se oli tasalaatuinen pelata”, luonnehti kotimaisen tourin kestomenestyjä, Kytäjää kotikenttänään pitävä Jari Pitkälä.

Tulostaso kärkikolmikon kohdalla ylitti kuitenkin kaikki odotukset.

Andreas Finn osoittautui todella kovaksi pelimieheksi ja juoksijaksi. 5 500 metriä pitkällä kentällä hän teki tuloksen 68,-4 ja käytti lähes 9 kilometrin (8,85-8,97 km) matkaan aikaa toiseksi vähiten, 55 minuuttia ja 50 sekuntia.

Andreas Finn pääsee seuraamaan ykköshaastajansa Jari Pitkälän etenemisen vauhtia lähietäisyydeltä. Hän lähtee viisi minuuttia Pitkälän jälkeen perjantain kierrokselleen.

Jari Pitkälä (71,-1) on toiselle kierrokselle lähdettäessä toisena, ”vajaat” kolme minuuttia Finniä jäljessä. Pitkälän juoksuaika oli päivän paras (55 min, 24 sek), lyönteljä oli kolme enemmän.

”Olen erittäin tyytyväinen tulokseen, koskaan aiemmin en ole pelannut alle parin speedgolfissa. Etenkin lähipeli toimi, vain kymmenellä viheriöosumalla ja 27 putilla chippaamiseen löytyi tarvittava tarkkuus”, Pitkälä analysoi esitystään.

Tunnetta pelissä. Kun on kiva olo kierroksen jälkeen, on aihetta tuuletuksiin. Mallina tuloksen 71,-1 tehnyt Jari Pitkälä.

Mikko Rantasen lyöntimäärä oli sama (71,-1), mutta juoksuajan pituus tasan viisi minuuttia Pitkälää pidempi.

Maailmanmestari Rantasen haaste nousta lähes kahdeksan lyönnin takaa Finnin kukistajaksi on toki mahdollinen, mutta erittäin haastava.

Mestaruustaistelu on ilman jättiyllätyksiä kolmen miehen välinen kauppa.

Osallistujia oli naisten sarjaan perjantaina osallistuvan Milla Hallanoron lisäksi kahdeksan.

Perjantaina kärkimiehistä viimeisenä lähtee matkaa Finn (7.55), joten yleisen sarjan voittaja on selvillä jo ennen kello yhdeksää.