Hyppää sisältöön

Speedgolfarit Rantanen ja Pitkälä ennätysyrityksessään – näin siinä kävi

Mikko Rantanen ja Jari Pitkälä onnistuivat tavoitteessaan.

Mikko Rantanen ja Jari Pitkälä onnistuivat tavoitteessaan. Täys-Pickala sujui alle kahden ja puolen tunnin.

Speedgolfarit Mikko Rantanen ja Jari Pitkälä lähtivät starttasivat aamulla klo 5.50 Pickalan Forest-kentälle tavoitteenaan pelata kaikki Pickalan kolme kenttää alle kahden ja puolen tunnin.

Kaksikko onnistui saavuttamaan tavoitteensa, sillä maaliin he saapuivat ajassa 2 tuntia 27 minuuttia 35 sekuntia. Juoksumatkaa heille kertyi 23,75 kilometriä eli lähes kolme kilometriä yli puolimaratonin verran.

”Kuntoilulajina tähän mennessä elämäni aikana kohdatuista lajeista ylivoimainen. Kyllä nelikymppinen on onnellinen, kun pystyy innostumaan näin kovasti uudesta huikeasta lajista”, Jari Pitkälä kertoi kierroksen jälkeen.

”Tähän tarvittiin Rantasen tasoinen pelaaja ja innostuja, joka on näyttänyt esimerkkiä meille noviiseille.”

Kaksikko pelasi kierroksen yhdellä mailalla klubitiiltä. Kierrostulokset pysyivät siitä huolimatta maltillisina. Rantasen kierrostulokset olivat 85-89-85 ja Pitkälän 88-84-91. Forestin jälkeen kaksikko suuntasi Parkille, ja he lopettivat urakkansa Seaside-kentälle.

”Todella upea kokemus ja mahtava fiilis päästä tavoitteeseen, joka oli alle 2,5t ja alle 90 lyönnin keskiarvolla. Yhdellä mailalla pelaaminen alkaa viehättämään, kun on nyt pelannut enemmän. Speedgolf-tuloksen kannalta (aika + lyönnit) parastaon kuitenkin pelata 2-5 mailalla. Silloin pääsee parin tuntumaan”, Rantanen sanoi.

”Ylivoimaisesti vaikeinta on lähipeli yhdellä mailalla, jonka loft ei kovin kummoinen ole. Tähtihetki sattui viimeisen kierroksen väylälle viisi, josta rautakutosella löin bunkkerista kuppiin”, Pitkälä kertoi.

Mikko Rantanen voitti heinäkuussa speedgolfin Suomen mestaruuden ja Pitkälä oli kisan kakkonen. Tänä vuonna Speedgolf Finland järjestää vielä pari osakilpailua.

”Syksyn kisoissa tavoitteena on pelata kierros alle 40 min ja saada speedgolf tulos 120 tuntumaan”, Rantanen sanoi.

Kaksikko jakoi kiitosta Pickala Golfille. Seuran puheenjohtaja oli kannustamassa pelaajia aamutuimaan ja kentänhoitajat päästivät kaksikon etenemään ilman odotteluja. Kaksikko pelasi kaikki kolme kierrosta yhdessä.

Etsi luettavaa