Hyppää sisältöön

Speedgolf Tourin kauden avauksessa draamaa ja huikea tulostaso – toinen mailoista katkesi kesken kierroksen, Linnermo jäi silti vain lyönnin voitosta

Speedgolf Tourin kärkikolmikko Janne Linnermo

Speedgolf Tourin ensimmäinen osakilpailu juostiin eilen Tapiola Golfissa. Kärkikolmikko alitti Speedgolf parin.

Speedgolf Tour käynnistyi eilen Tapiola Golfissa. Lajissa lasketaan yhteen lyönnit ja minuutit ja pienimmän tuloksen saanut pelaaja vie voiton.

Tälläkin kertaan voittoon pelasi lajin suomalainen nokkamies Mikko Rantanen, mutta voitto oli kaikkea muuta kuin selvä, sillä hänestä jäivät ainoastaan lyönnin kakkossijan jakaneet Janne Linnermo ja Jari Pitkälä.

Rantasen tulos oli 75 lyöntiä ja 48 minuuttia 43 sekuntia. Linnermo selvitti kentän 76 lyönnillä ajassa 48.50. Pitkälä oli tasan minuutin nopeampi, mutta löi kerran enemmän kuin Linnermo. Kärkikolmikko alitti selvästi speedgolfin parin, joka saadaan, kun ynnätään kentän par ja 54 minuuttia. 

Draiveri katkesi, silti tuli eagle

Linnermo lähti matkaan vain kahdella mailalla, mutta draiverin varsi napsahti poikki jo kierroksen alkurei’illä. Lopun kierroksesta hän pelasi ainoastaan rautaseiskalla.

”Täydellinen draivi viitoselle. Sopivasti nurkan yli oikaisten. Draivin jälkeen viisi sekuntia, lapa laskeutui selän taakse. Varsi ja lapa jäi tiille ja lähdin juoksemaan eteenpäin”, Linnermo kuvaili suoritusta.

Linnermo ei jäänyt ihmettelemään hajonnutta mailaa. Hän löi seuraavan lyönnin lyhyehköllä par 5:llä puoleen metriin ja puttaisi rautaseiskan reunalla eaglen sisään. ”Minkäs teet. Lajissa addrenaliini jyllää, eikä siinä jäädä paljon ihmettelemään. Normi-speedgolfia”, hän naureskeli.

Hyvinkääläinen golfopettaja on speedgolfin pioneereja Suomessa, jolla on lajista jo vuosien kokemus. Yleensä hän pelaa kierrokset juuri rautaseiskalla, joten draiverin katkeamisen jälkeen vastaan tullut tilanne ei ollut hänelle uusi.

Hän oli positiivisesti yllättynyt siitä, että pysyi kovakuntoisten Rantasen ja Pitkälän juoksuvauhdissa. Etukäteen hän oli laskenut, että jäisi kaksikosta jopa viisi minuuttia. Vahvuudekseen hän laskee myös sen, että hänellä on muita kisailijoita nopeammat rutiinit ennen lyöntiä.

”Keskisyke oli 176”, sanoi Linnermo, joka talven aikana oli huolehtinut kunnostaan hiihtämällä ja sulkapalloa pelaamalla.

Lopussa Linnermo oli lähellä jopa voittoa, mikäli tämä putti olisi uponnut.

Nopeimmin kierroksen selvitti Hyvinkää Golfin Mika Nieminen, joka käytti kierrokseen aikaan ainoastaan 42 minuuttia  57 sekuntia. Lyöntejä vauhtihirmulle kertyi kuitenkin 88. Kisa pelattiin keltaisilta tiiltä (5 600 m) ja juoksumatkaa kertyi yhteensä noin 7,2 kilometriä.

Speedgolf Tour jatkuu 7.6. Pickalassa.

Kilpailun tulokset

1. Mikko Rantanen Pickala Golf 75 + 48,43 = 123,43

2. Jari Pitkälä Kytäjä Golf 77 + 47,50 = 124,50

2. Janne Linnermo Hyvinkään Golf 76 + 48,50 = 124,50

4. Mika Nieminen Hyvinkään Golf 88 + 42,57 = 130,57

5. Henrik Honkalehto Hyvinkään Golf 85 + 47,21 132,21

6. Milla Hallanoro Aura Golf 82 + 55,55 = 137,55

Kaikki tulokset ja Speedgolf Tourin osakilpailut löytyvät osoitteesta Speedgolf.fi

Etsi luettavaa