Hyppää sisältöön

Smart Golf panostaa palveluun ja verkkokauppaan – toimitukset saman päivän aikana Helsingin alueelle

Tomi Siltamies opastaa asiakasta työntökärryn pakkaamisessa kuljetuskuntoon.

Helsingin ainoassa alan erikoisliikkeesssä tuoksuu golfille. Henkilökohtainen palvelu on arvossaan ja verkkokaupan toimitukset lyömättömän nopeita. 

Pääkaupungissa on vuosikymmenten varrella ollut pitkälti toistakymmentä golfalan liikettä, osa niistä aivan kaupungin ytimessä.

Golfkaupan rakenne ja jakelukanavat ovat muuttuneet nopeasti, myymälät kasvaneet pääkaupunkiseudulla valtaviksi halleiksi ja siirtyneet naapurikuntiin.

Tämän kehityksen myötä vuonna 2008 perustettu Smart Golf on nykyään ainoa golfliike Helsingissä, jossa on Suomen kunnista ylivoimaisesti eniten jäseniä golfseuroissa. 

Roihupellosssa, Itäväylän kupeessa mainioiden liikuntayhteyksien päässä sijaitsevaan liikkeeseen löytää tiensä nopeasti auton lisäksi julkisilla kulkuvälineillä, jopa metrolla.

Black Clover on Smart Golfin myymälässä uusi tuote, jonka menekin Tomi Siltamies ennakoi olevan kauden aikana varsin hyvä

Black Clover on Smart Golfin myymälässä uusi tuote, jonka menekin Tomi Siltamies ennakoi olevan kauden aikana varsin hyvä

Teemu Tyry

Kaupan isäntä Tomi Siltamies hankki Smart Golfin omistukseensa alkuvuodesta 2018. Golfia hän on harrastanut 90-luvun alusta, työelämässä Siltamies teki ennen golfiin siirtymistään uraa logistiikka -ja toimistotekniikan alalla.

”Isoäiti oli Suomen ensimmäisiä naispuolisia K-kauppiaita Orimattilan Luhtikylässä ja myöhemmin Vantaan Rekolassa – vaari soti ja mummo teki kauppaa! Pidän ihmisten kanssa toimimisesta ja kaupankäynnistä. Golf on rakas harrastus, työpäivän jälkeen ja viikonloppuisin pelaan paljon yhdeksikköjä”, Pickalassa asuva Siltamies kertoo taustastaan.

Suoraan kysymykseen, miksi hän lähti alalle, joka Suomessa mielletään todella kovasti kilpailluksi, yrittäjältä tulee reilu vastaus.

”Golfin ja työn yhdistäminen kiehtoi. Hintakilpailun kovuudenkin tiesin. Uskon siihen, että pienempikin yritys voi menestyä isojen keskuudessa ketteryydellä, palvelun laadulla ja innovatiivisuudella.”

Henkilökohtainen palvelu on arvossaan

Smart Golfin Roihupellon myymälässä on tilaa reilut 200 neliötä. Jo ensisilmäyksellä huomaa, että tuotevalikoimaa riittää laidasta laitaan.  Kompaktissa liikkeessä silmiin tarttuvat helposti sellaisetkin tuotteet, jotka suuremmissa myymälöissä kiertämällä jäisivät huomaamatta.

”Koronasta johtuen työntökärryt ovat tietysti olleet alkukauden suurin hitti. Muutamassa viikossa niitä meni enemmän kuin kahden aiemman vuoden aikana yhteensä”, Siltamies kuvailee myyntipiikkiä, joka toi  mukanaan paljon muutakin kauppaa liikkeeseen sekä verkkokauppaan.

Lauri Suvanto nosti kuvausta varten esiin Srixonin AD333:n pallon hinta-laatusuhteen edullisuuden vuoksi

Lauri Suvanto nosti kuvausta varten esiin Srixonin AD333:n pallon hinta-laatusuhteen edullisuuden vuoksi

Teemu Tyry

Vuodesta 2015 Smart Golfissa ahkeroinut Lauri Suvanto on Siltamiehen aisapari ja tämän ”oikea käsi.”

Suvanto teki tradenomin tutkintoonsa liittyen lopputyönsä golfvälinekaupasta  aiheesta: Asiakastyytyväisyyskysely Smart Golf Oy:n verkkokaupan asiakkaana.

Juniori-ikäisenä pelaamisen aloittanut Suvanto työskenteli aiemmmin Paloheinä Golfissa usean kauden ajan moninaisissa asikaspalvelutehtävissä. 

”Smart Golfissa henkilökohtaisen palvelun tarjoaminen on itsestäänselvyys ja nautinto. Vakioasiakkaita on runsaasti. He piipahtavat käymään, vaihtamaan kuulumisia, tekevät usein heräteostoksia.”

”Satunnaisharrastajille sekä aloittelijoille kynnys Smart Golfin oven avaamiselle on ilahduttavan alhaalla. Heillä on paljon kysymyksiä ja monasti pieni budjetti. Golfuran alussa olevien harrastajien kanssa asioiminen ja konsultointi on erittäin palkitsevaa”, Suvanto kuvailee työtään.

Yrityksille suuntautuvaan myyntiin Smart Golf panostaa entistä vahvemmin. Keväällä tätä toimintaa palkattiin vetämään alalla pitkään ansiokkaasti toiminut Hannu Suomalainen.

Mailojen fittaus toimii myös korona-aikana

Golfkausi 2020 on ollut  ensimmäisten kuukausien osalta varsin yllätyksellinen ja historiallinen.

Talvikuukausien aikana pelaaminen on ollut mahdollista ennätyksellisen monilla kentillä.  Koronaan liittyvät suositukset ja rajoitukset ovat pienentäneet ryhmäkokoja, mutta myös nopeuttaneet huomattavasti kierroksiin käytettyä aikaa.

Koronan myötä etätyöt sekä lomautukset ovat lisänneet etenkin arkisin ja päiväsaikaan pelaamisen määrää. 

”Korona pysäytti hetkeksi kuin seinään kaupankäynnin. Pian kuitenkin asiointi kaupassa ja verkossa virkosi asteittain. Nyt ollaan menty jo kolmisen viikkoa ihan hyvää tahtia. Uskon, että on golf pärjää tässä maailmantilanteessa liikuntamuotona varsin hyvin”, Siltamies ennakoi.

”Mailojen fittauksen määriin korona on näkemyksemme mukaan vaikuttanut.  Olemme tehneet kaiken mahdollisen mailojen ja tilan desinfioimiseksi. Valikoima on laaja ja palvelu laadukasta. Kysyntää ja mielenkiintoa mailojen hankintaan on varmasti olemassa, joten eiköhän mailakauppakin lähde säiden lämmetessä  rullaamaan.” 

Tomi Siltamiehen mukana Smart Golfiin matkaa lähes päivittäin 10-vuotias Berninpaimenkoira Fili, joka saa liikkeessä asioivilta paljon huomiota ja rapsutuksia osakseen

”Fili  kuuluu kalustoon, se on myös Pickalassa usein autossa mukana iltakierroksilla.”

Verkkokaupan kautta toimitukset jopa saman päivän aikana Helsingin alueelle

Smart Golf perustettiin alunperin golfalan ensimmäiseksi verkkokaupaksi Suomessa, kivijalkaliike tuli vasta myöhemmin.

”Tästä olemme tietysti ylpeitä ja kehitämme tältäkin osalta palveluamme jatkuvasti. Jo tällä hetkellä pystymme tarvittaessa lupaamaan tavaran toimituksen Helsinkiin vielä saman päivän kuluessa.”

”Asiakaskunnastamme  verkossa ilahduttavan suuri osa on jakautunut ympäri Suomen.  Tällä alalla venyminen aukioloaikojen ulkopuolelle, sekä useasti henkilökohtaisesti kotiin tai konttoriin toimitetut tilaukset ovat merkittäviä osasia palvelukonseptiamme,” Tomi Siltamies muistuttaa.

Smart Golfin oven edessä  (Laippatie 1) ja lähistöllä  on runsaasti  maksuttomia parkkipaikkoja

Smart Golfin oven edessä (Laippatie 1) ja lähistöllä on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja

Teemu Tyry

Ensimmäinen visiittini Smart Golfiin venähtää kuin huomaamatta reilusti suunniteltua pidemmäksi. Siltamies on  jo yhdessä Filin kanssa lähdössä matkahuoltoon viemään viimeisiä verkkokaupan toimituksia,  sieltä kohden Pickalan kotia ja  golfkierrokselle.

Helsingin ainoassa golfliikkeessä on käynyt 2,5 tunnin aikana kymmenkunta asiakasta. 

Tunnelma on kotoisa ja keskustelu myyjien sekä asiakkaiden välillä leppoisaa, poiketen välillä  muille poluille kuin myytäviin tuotteisiin. 

Smart Golfia voi suositella bongauskohteeksi kaikille pääkaupunkiseudulla asuville tai vieraileville golfareille, vaikka lähtökohtaisesti ostohousuja  ei olisikaan jalassa.  

Smartgolf

Etsi luettavaa