Hyppää sisältöön

SM-kisat huipentuvat tänään – vapaaehtoisilla tärkeä rooli

Tawast Golf ry:n puheenjohtaja Jussi Rouhento on yksi vapaaehtoisista. Lyömässä Tuukka Hieto.

Tawast Golfin järjestämät SM-kisat ovat seuralle suuri ponnistus. Kisat sujuvat vapaaehtoisin voimin rennolla otteella.

Yli 80 vapaaehtoista tarvitaan, jotta SM-kisojen järjestelyt sujuvat sukkelasti. Yhdet lähettävät pelaajia matkaan, toiset ottavat heitä vastaan tuloskorttien tarkistuspisteissä. Sokkoväylillä fore caddiet ovat tärkeässä roolissa ja jotkut kuljettavat pelaajia hotellin ja kentän väliä.

Mukana on ollut niin senioreita kuin junioreita, ja yksi ”vapaaehtoisista” on Tawast Golfin toimitusjohtaja Lauri Manninen, jolla oli suuri rooli pro-am-tapahtuman järjestämisessä. Kisojen aikaan hän muun muassa katsoo päältä, että klubilla kaikki toimii niin kuin pitääkin, sillä hän tunteen parhaiten muun muassa klubitalon tekniikan.

”Pelaajat ovat olleet tyytyväisiä. Vapaaehtoisia on ollut hyvin. Jos jotain on tarvinnut tehdä, niin hommat ovat tulleet hoidetuksi”, Manninen kiittelee.

Iso ponnistus golfseuralle

Tawast Golfin toimitusjohtaja Lauri Mannisen mukaan kisat ovat sujuneet hyvin.

Tawast Golfin toimitusjohtaja Lauri Mannisen mukaan kisat ovat sujuneet hyvin.

Juha Hakulinen

Manninen kertoo, että kisat ovat olleet suuri ponnistus 1 200 jäsenen golfseuralle: ”Kisojen järjestämisestä tiedettiin jo muutama vuosi sitten. Sen jälkeen aloimme tehdä ennakkovalmisteluja, kuten kerätä vapaaehtoisia ja jakaa heille vastuita”, Manninen sanoo.

Päivittäin kentällä tarvitaan 50-60 ihmisen työpanosta. Vähemmälläkin selvittäisiin, mutta silloin työvuorot venyisivät liian pitkiksi.

Läheskään kaikki seuran jäsenet eivät ole tietenkään järjestelyissä, vaan ainoastaan pieni osa. Mitä he sitten tekevät niiden viiden päivän aikana keskellä parasta golfsesonkia, kun kenttä on viisi päivää SM-kisakäytössä.

”Olemme järjestäneen vaihtopelimahdollisuuksia lähes kymmenelle kentälle, joihin jäsenemme pääsevät pelaamaan 20-30 eurolla. Saadaan heidän pelihimot tyydytettyä”, Manninen kertoo.

Yli 10 000 euron budjetti

Vapaaehtoiset pitävät huolta myös netin tulospalvelusta. Kuvassa Tuula Räsänen ja Jonatan Jolkkonen.

Vapaaehtoiset pitävät huolta myös netin tulospalvelusta. Kuvassa Tuula Räsänen ja Jonatan Jolkkonen.

Juha Hakulinen

Tawast Golf on vilkas kenttä, jossa pelataan Mannisen mukaan 31 000 – 33 000 kierrosta per kausi. Kentän sulkeminen viideksi päiväksi tekee pienen loven kentän budjettiin. Sitä paikataan yhteistyökumppanien voimin. Heille järjestettiin kisaa edeltävänä tiistaina pro-am-tapahtuma.

Mannisen mukaan kisan budjetti on päälle 10 000 euroa. Lisäksi Suomen Golfliitto on hankkinut kisaan oman yhteistyökumppanin, Master Promon, joka vastaa ammattilaisten 10 000 euron palkintopotista. Suurin vastuu itse kisan läpiviemisestä on kuitenkin Golfliitolla. Kilpailunjohtajana toimii liiton kilpailukoordinaattori Mika Wikström ja päätuomarina Arto Teittinen. Liiton puolesta paikalla on myös Eero Kangasniemi.

Kilpailu on parhaillaan käynnissä Tawast Golfissa. Sen etenemistä voi seurata livescoringin välityksellä.

 

Etsi luettavaa