Hyppää sisältöön

Slottsbanan haastaa pelaajat lähipelissä: ”Lippujen sijoittelulla kentästä voidaan rakentaa varsin kinkkinen”

Elina Nummenpää sai edellisviikon kilpailustaan rutkasti lisää itseluottamusta. KUVA: TEEMU TYRY

Ursula Wikström sekä Elina Nummenpään caddienä toimiva Janne Mommo tietävät että Åland 100 Ladies Open by Ålandsbankenissa menestyminen vaatii monipuolista onnistumista kenttäpelissä ja taitoa lähipelissä.

LET:n Ahvenanmaan kilpailussa Ålands Golfklubbilla Slottsbanan piti mainiosti aamupäivällä puolensa pelaajien birdienälkää torjuessaan.

Kun 103 pelaajaa oli kentällä tai jo lopettanut päivän urakkansa, vain yhdeksän osallistujaa oli alle parin. Keli on kuitenkin Ahvenanmaalla ollut varsin hyvä, tuulen voimakkuuttakaan ei voi kovaksi luonnehtia.

Ålands Golfklubb tarjoaa tiiauspaikoilta todella makoisia näkymiä väylille. Tanskan Smilla Tarning Soenderby jysäytti pro-am kisassa onnistuneimman lyöntinsä tiiauspaikalta, joka on normaaljärjestyksessä Slottsbanan kakkonen.
Video:TEEMU TYRY

Kärkitulos (-4) oli Itävallan Emma Spitzin nimissä.

”Viheriöt olivat varsin nopeat, liput kuitenkin keskimäärin kohtuullisissa paikoissa. Tuuli yltynee iltapäivän edetessä. Toisaalta iltapäivällä pelaajakatras on paperilla aamua kovempi”, pohti tulostason kehitystä tulokseen +2 päätynyt Karina Kukkonen.

Kaikki etukäteen kovimmat suomalaistähdet pelaavat iltapäivän ryhmissä.

”Vain hyvällä lähipelillä voi menestyä”

Edellisviikolla kahden lyönnin päähän voittaja Linn Grantista jäänyt Elina Nummenpää veti pitkän puttisession hyvissä ajoin ennen kierroksensa alkua.

”Puttaamiseni oli edellisviikolla hyvää. Samaa pitää täälläkin saada aikaan”, hän järkeili tulevaa kisaa Golfliiton tiedotteessa.

Janne Mommo kutoi puttiin liittyviä naruja yhteen avovaimonsa puttiharjoituksen päättyessä.
KUVA: TEEMU TYRY

Nummenpään avomies, pitkään ammattilaiskenttiä Challenge Touria myöten kolunnut Janne Mommo on edellisviikon tapaan puolisonsa caddienä.

Pariskunta on caddaillyt toisilleen ”ristiin” 20-vuotisen yhteisen taipaleen varrella ennätyksellisen määrän, kun mukaan lasketaan kaksi ylintä ”sarjatasoa” .

Pelkästään ammattilaisvuosina Mommo arvioi olleensa Nummenpään mailapoikana noin 50 eri kilpailussa.

”Kyllä siitä hyvinkin yli 100 kierrosta tulee. Tunnen hänen pelinsä ja mentaalinsa varsin hyvin.”

Mommo kehuu kisakenttää varsin vuolaasti.

”Lähipeli on varmasti vaativaa ja kuluttavaa. Viheriöt ovat nopeat ja todella muodokkaat. Hyvä lähipeli on elinehto menestykselle. Tavallista tärkeämpää on myös kenttäpeli. Slottsbanan vaatii monipuolista, tarkkaa pallonlyömistä. Pitkälle lyövät saavat etua, tilaa on, mutta lähestymisillä pitää päästä oikeisiin linjoihin. Selvää on, että Slottsbanan rajoittaa menestyvien pelaajien määrää jo vaativan kenttäpelin kautta”, Mommo määrittää.

Oman pelaajansa päälle hän ei halua kantaa painaa paineita.

”Uran paras menestys on tuoreessa muistissa. Se tuo itseluottamusta ja uskoa siihen, että on aiempaakin valmiimpi voittamaan. Lyönti ja kierros kerrallaan kuitenkin mennään.”

Elina Nummenpää hakee Ahvenanmaalta uutta loikkaa kohden LET:n pistelistan parempaa puoliskoa.
Hyvästä fysiikasta kielii kävelyaskeleen pituus.
KUVA: LET

Ursula Wikström on rutinoinut pitkän uransa aikana sekä tuuleen että nopeisiin viheriöihin.

”Griinien ympäristöt ovat haastavat ja lippujen paikoilla saa tehtyä kentän tosi kinkkiseksi, jos halutaan”, vuodesta 2004 päätouria kiertänyt vantaalainen ennakoi.

Iiris tarttui puhelimeen ja pääsi suomalaistähden caddieksi

Iiris Ahti uskoo, että yhteistyö Tiia Koiviston kanssa sujuu varsin hyvin.
Ranskassa voittamassaan kisassa Koiviston caddienä oli uusinnassa Sanna Nuutinen.
KUVA:TEEMU TYRY

Kuten GoGolf aiemmin tänään kirjoitti, Tiia Koivisto on pestannut vakituiseksi caddiekseen skotlantilaisen Chris Murphyn.

Ahvenanmaalle Mr Murphy ei vielä matkustanut. Caddienä toimii alle 14-vuotiaiden SM-kultaa voittanut, Nordcenteriä edustava Iiris Ahti.

”En ole koskaan Tiia tavannut. Päätin kuitenkin soittaa hänelle ja kysyä pääsisinkö caddieksi kotimaan kisaan. Siitä se lähti”, Iiris kertoi reilut pari tuntia ennen torstain starttia.

”Tuonne klubitalolle olemme ensimmäiset treffit sopineet. Ei ole suuria paineita, uskon että yhteistyö toimii”, hän ennakoi.

Merkillepantavaa on sekin, että Iiris Ahdin ikäisenä Koivisto ei ollut vielä aloittanut golfin pelaamista.

Torstaita edeltävän yön Iiris vietti Ahvenanmaalla äitinsä kanssa hopeamitalin SM-kisoista saavuttaneen ÅGK:n Alma Bergrothin perheen vieraana.

”On kiva tutustua Almaankin hieman paremmin loppuviikon aikana. Edessä on syyskuussa yhteinen kisamatka Ranskaan, Evianin kentälle jossa Tiia voitti toukokuussa LET:n kisan”, Iiris Ahti kertoi oman syksynsä huippuretkestä.

Caddienä toimiminen Tiia Koivistolle Aland 100 Ladies Openissa By Ålandsbanken tuo varmasti kokemusta ja motivaatiota 13-vuotiaalle Iiris Ahdille.

Kovan näytteen syyskunnostaan antoi myös Bergroth, joka voitti selvällä erolla klubimestaruuden ennen LET:n kisassa mukana olevia seurakavereitaan Anna-Karin Salmenia ja Emma Lindmania.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa