Hyppää sisältöön

Sitoudu lyöntiin ja anna palaa

Golfvalmentaja Timo Karvinen kertoo, kuinka lyöntiin kannattaa valmistautua. Hyviä rutiineja tarvitaan ihan jokaisessa lyönnissä sekä hyvänä että huonona päivänä.

Lyöntiin valmistautuminen voi vaikuttaa pelaajan suoritustasoon merkittävästi joko parantaen tai heikentäen sitä. Hyviä rutiineja tarvitaan kaikissa lyönneissä, mutta erityisesti silloin kun pelataan oman mukavuusalueen ulkopuolella. Huonona päivänä matala itseluottamus tai tekniset ajatukset tulevat mieleen, kun taas hyvänä päivänä järkevässä pelitaktiikassa pysyminen tai paine astuvat kuvaan.

Rutiinit vahvistavat ajatuksia ja tekee pelaamisesta helppoa.

Arvioi ja päätä

Ennen lyöntiä arvioidaan matka, tuuli, lipunpaikka ja mailavalinta. Päätös tulee tehdä ilman empimistä pelikokemukseen pohjautuen. Sitoudu valittuun mailaan, kohteeseen ja lyöntiin jota käytät.

Kuvassa pelataan Pärnu Bay Golf Linksin 15:tä reikää, joka on 167 metriä pitkä par 3. Sivutuuli mereltä puhaltaa oikealta vasemmalle hieman vastaan. Mailavalinta on rauta 5.

Visualisoi ja toteuta

Visualisoi pallon lähtösuunta ja lentokaari. Tee harjoitussvingi valittuun lyöntiin, siirry pallolle ja toista harjoitussvingi.

Näe pallon lähtösuunta, tässä tapauksessa tuulen vuoksi griinin oikeaan reunaan. Lyö vähän normaalia kevyemmin, jotta tuuli ei nosta palloa ylös.

Pura lyönti ja rentoudu

Kun maila on takaisin bägissä, suoritus on ohi. On aika laskea keskittymisen tasoa ja nauttia maisemista ennen birdie-puttia.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa Sami Välimäkeä ja Eemil Alajärveä. Karvinen opettaa Espoon Golfseurassa ja talvisin Season Golfissa. Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa