Hyppää sisältöön

Siperia opettaa: hole-in-one jäi haaveeksi huonon sääntötuntemuksen takia

Uudessa-Seelannista tehtiin maailmanennätys. (Kuvituskuva)

Huono sääntötuntemus maksoi englantilaisjuniorille hole-in-onen ja kenttäennätyksen.

Josh Hogarth seisoo valokuvassa palkintopytty kourassa, mutta vähän tympeä ilme kasvoillaan. Syynä yrmeyteen lienee se, että 15-vuotias englantilainen olisi paremmalla sääntötuntemuksella tehnyt kisassa myös hole-in-onen ja kenttäennätyksen. (Mikäli kuvaupotus ei näy, päivitä selain uudestaan.)

Kävi nimittäin niin, että Hogarth löi avauksen noin 170-metrisellä par-3:lla reikään. Pallo ei kuitenkin uponnut kupin pohjaan, vaan jäi nojaamaan lipun ja reiän reunan väliin. Kun Hogarth saapui reiälle, hänen olisi pitänyt taivuttaa lipputankoa niin, että pallo olisi pudonnut reiän pohjalle, jolloin korttiin olisi kirjattu maaginen numero yksi.

Tätä Hogarth ei tiennyt, vaan hän nosti lipun pois reiästä, jolloin pallo pullahti pois reiästä. Näin Hogarthilla oli edessä harvinaisen lyhyt birdie-putti.

”Jos olisin tuntenut golfin säännöt, se olisi ollut hole-in-one” Hogarth harmitteli Golf Channelin verkkosivuilla.

”Luulin, että tilanteeessa piti nostaa lipputanko ulos pitäen sitä kohtisuoraan ylöspäin. Kun tein niin, pallo tuli ulos ja päätyi parin sentin päähän reiästä.”

Kaikesta huolimatta Hogarth voitti South Moorin kentällä käydyn juniorikisan huipputuloksella 65 lyöntiä. Alister MacKentzien suunnitteleman kentän ennätys olisi ollut 64 lyöntiä. Sekin, että kenttäennätyskin jäi vain haaveeksi, voi nuorta miestä jäädä hieman kismittämään.

 

Etsi luettavaa