Hyppää sisältöön

Simulaattorista suoraan tourille – Next Golf Tour ja European Tour aloittavat yhteistyön

Trackman lisää panoksia Next Golf Tourin toisella kaudella. KUVA: TRACKMAN

Trackmanin perustaman Next Golf Tourin ranking-voittaja saa mahdollisuuden esitellä taitojaan DP World Tourilla ja Challenge Tourilla.

European Tour ottaa ensi kaudella ennakkoluulottoman askeleen, kun se tarjoaa villejä kortteja Next Golf Tourin ranking-voittajalle. Kutsuja on luvassa paitsi DP World Tourille myös Challenge Tourille. Kutsujen määrää pää- ja haastajakiertueelle ei vielä paljastettu.

Next Golf Tour on kansainvälinen kiertue, jota pelataan Trackman-simulaattoreilla ja josta vastaa tanskalainen Trackman.

”Loimme Next Golf Tourin tarjotaksemme uuden tavan ansaita tuloja ja kehittää brändiään ammattilaisgolfareina”, sanoi Trackmanin perustaja ja toimitusjohtaja Klaus Eldrup-Jørgensen tiedotteessa.

”Ensimmäinen kausi oli vasta alkua, ja olemme innoissamme voidessamme tehdä yhteistyötä European Tour -ryhmän kanssa auttaaksemme uuden sukupolven pelaajia jahtaamaan unelmiaan ammattilaisgolfissa.”

Viime kaudella Next Golf Tourilla pelattiin finaali mukaan lukien kuusi osakilpailua. Kiertueen ranking-voittajaksi selviytyi ruotsalaisen Rasmus Rosin, joka kutsuttiin mukaan kesäkuussa pelattuun BMW International Openiin. Kyseessä on DP World Tourin osakilpailu Saksassa.

Rosin karsiutui kilpailussa jatkosta pelattuaan kaksi kierrosta yhteistulokseen neljä yli parin. Tällä viikolla hän pelaa Ruotsissa pelattavassa Indoor Golf Group Challenge -kisassa, joka kuuluu Challenge Touriin.

Muuten Rosin on pelannut tällä kaudella pääasiassa Nordic Leagueta, tosin ilman mainittavaa menestystä. Kolmessatoista kilpailussa hän on tienannut yhteensä alle tuhat euroa, kun kuusi kilpailua Next Golf Tourilla tuotti viime vuonna lähes 70 000 dollaria sisältäen ranking-voitosta tulleen 15 000 dollarin bonuksen.

European Tourin Ben Cowenin mukaan sekä Trackmanilla että European Tour haluavat houkutella uusia yleisöjä golfin pariin.

”Trackmanin teknisen innovaation ansiosta virtuaaligolf on nyt uskomattoman hienostunutta ja realistista”, Cowen kertoi tiedotteessa.

”Se on myös työkalu, jota Challenge Tourin ja DP World Tourin pelaajat käyttävät säännöllisesti hioakseen taitojaan ja varusteitaan, kun he ovat poissa kentältä”, hän muistutti.

Viime kaudella suomalaisista parhaiten Next Golf Tourilla menestyi Nikke Tyry, joka voitti yhden kilpailun ja sijoittui rankingissa viidenneksi. Hän tienasi kiertueella yli 20 000 dollaria.

Viime kaudella kiertueen osakilpailuihin osallistui lähes tuhat pelaajaa yli 40 eri maasta. Marraskuussa alkavalla uudella kaudella luvassa on enemmän kilpailuja ja suurempia palkintopotteja.

Etsi luettavaa