Hyppää sisältöön

Simberg sivusi kenttäennätystä ja johtaa SM-golfia

Casper Simberg pelasi unelmakierroksen ja johtaa SM-kisoja.

Casper Simberg ja Jenna Mäihäniemi ovat avauspäivän jälkeen kärjessä Tawast Golfissa pelattavissa SM-kisoissa. Miesten sarjassa ennakkosuosikkeihin lukeutuvat Oliver Lindell ja Lauri Ruuska eivät onnistuneet täydellisesti.

St. Laurence Golfin Casper Simberg johtaa lyöntipelin SM-kilpailuja. Nuori pelaaja iski tauluun huipputuloksen 66 lyöntiä, millä hän sivusi myös Tawast Golfin kenttäennätystä. Kakkosena miesten sarjassa ovat isäntäseuran iloksi Tuomas Nukari ja Ålands Golfklubbenin Sebastian Lindman, jotka löivät torstaina kaksi kertaa enemmän kuin Simberg.

”Kierros lähti hyvin liikkeelle. Sain heti pari hyvää puttia sisään. Kolmannella reiällä upposi vähän pidempi par-putti, ja päivä lähti siitä hyvin käyntiin. Taktiikka tälle päivälle oli edetä lyönti kerrallaan, ja pysyin hyvin siinä. Ajattelin lähteä samalla reseptillä huomiseenkin”, Simberg sanoi SM-golfin tiedotteessa.

”Kentällä on pari väylää, missä pitää olla tarkkana. 14 on pitkä par-kolmonen, ja 15 on myös haastava.”

Viime vuonna Simberg sijoittui SM-kisoissa seitsemänneksi.

Ammattilaiskolmikko kolme lyöntiä jäljessä

Tänä vuonna kisassa ovat mukana 15 vuoden tauon jälkeen myös ammattilaiset, joista perjantaipäivään parhaista asemista lähtevät Juhana Kukkonen, Linus Väisänen ja Henri Satama. Kolmikko on tuloksessa kolme alle parin. Miesten sarjassa mukana on 24 ammattilaista ja 90 amatööriä.

Oliver Lindell puristi kierroksen lopulta yhden alle parin.

Oliver Lindell puristi kierroksen lopulta yhden alle parin.

Antero Lindell

Virvik Golfin Oliver Lindell pelasi avauspäivän yhden alle. Nuori ammattilainen jakaa tuloksella 11. sijaa. Heikompaankin tulokseen oli ainekset, mutta Lindell käänsi lopussa pelin tekemällä birdiet väylille 13, 17 ja 18.

”Peli oli tänään ailahtelevaa, paljon hyviä suorituksia, mutta myös yhtä paljon missattuja lyöntejä. Puttaaminen oli tänään merkillisen ailahtelevaa, muutama hyvä pitkä sisään, mutta vastaavasti pari lyhyttä kupin juureen”, Lindell sanoi tiedotteessaan.

Muista ennakkosuosikeista Lauri Ruuskanen pelasi pariin ja Joonas Granberg yhden yli.

Mäihäniemi johtaa naisten sarjaa

Jenna Mäihäniemellä on kahden lyönnin kaula.

Jenna Mäihäniemellä on kahden lyönnin kaula.

Juha Hakulinen

Naisten kilpailussa Master Golf Clubin Jenna Mäihäniemi on kärjessä tuloksessa -2. Hän oli ainoa nainen, joka onnistui alittamaan par-tuloksen.

Naisten kilpailussa Jenna Mäihäniemi (-2) oli ainoa, joka pystyi alittamaan Tawastin kentän parin. Kierros sisälsi peräti kuusi birdietä.

”Pelasin pari alle parin, ei siinä sen ihmeellisempää. Tein pari tyhmää bogia siellä, muuten ihan hyvää peliä. Tykkään kyllä tästä kentästä. Täällä on omat haasteensa, ja pitää olla varuillaan, että mihin lyö”, viime viikolla naisten EM-kilpailuissa pelannut Mäihäniemi kuvaili peliään.

”Tänään pelin taso oli miinus kakkosen tasoa. Pelissä ei ollut mitään isoja puutteita.”

Par-tuloksen 72 torstaina pelasivat nelikko Daniella BarrettEmilia TukiainenRosa Rantanen ja Tiia Koivisto.

Jalkanen iski holikan

Naisten kilpailussa nähtiin myös hole-in-one, kun Emmi Jalkanen onnistui unelmalyönnissä väylällä 11. Holari oli Nokia River Golfin edustavan Jalkasen ensimmäinen.

”Matkaa oli 105 metriä. Löin pitchillä, eikä osuma ollut kovin hyvä. Mutta pallo lensi yllättävän pitkälle, pomppasi pari kertaa ja meni sisään. Sen jälkeen vain nauroimme”, onnellinen Jalkanen sanoi.

Linkki tuloksiin >>

Etsi luettavaa