Hyppää sisältöön

Siam Country Club on Thaimaan golfhelmiä

Siam Golf Clubin Plantation-kenttä.

Pattayan alue tunnetaan Suomessa paremmin yöelämästään, mutta sieltä löytyy myös monia Thaimaan golfhelmiä. Puolentoista tunnin ajon päässä Bangkokin lentokentältä sijaitseva Siam Country Club on kolmen kentän kokonaisuus on yksi maan tunnetuimmista golfkohteista.

Old Course

Old Course on Thaimaan vanhin yksityinen kenttä.

Old Course on Thaimaan vanhin yksityinen kenttä.

Siam Country Club

Old Course on rakennettu jo yli 44 vuotta sitten ollen aikanaan ensimmäinen yksityinen kenttä Thaimaassa. Mäkisessä maastossa kulkevat väylät mykistävät kauneudellaan. Kenttä sijaitsee 15 kilometriä itään Pattayan alueelta.

Kentälle keskeistä ovat vesiesteet. Vaikka sisämaassa ollaankin, vettä löytyy usealta väylältä. Vanhat puut ja kapeat väylät vaikeuttavat tuloksentekoa.

Reikiä 15-17 sanotaan Thaimaan Amen Corneriksi. Augustan originaalin tapaisesti vesi astuu näillä väylillä peliin voimakkaasti, ja ne koettelevat tuloskuntoa voimakkaasti. 15. reiän par 4 on vielä helpohko, mutta 16. reikä, joka on pitkä par 3, ja 17. reikä (par 4 veden yli) pistävät pelitaidot koetukselle. Kierros päättyy 18. reiälle, joka on dogleg-par-viitonen.

Kentällä on pelattu monia isoja kilpailuja, joista merkittävimpinä ovat Honda LPGA Thailand ja Thailand Open. 

Plantations Course

Siam Country Clubin Plantation-kentän viides reikä nousee ylämäkeen.

Siam Country Clubin Plantation-kentän viides reikä nousee ylämäkeen.

Siam Country Club

Lee Schmidtin suunnittelema ja vuonna 2008 avattu Plantations on 27-reikäinen golfkokonaisuus, joka on Old Coursen tavoin isännöinyt Thailand Openia ja LPGA-kisaa. Se haastaa paitsi klubi- myös ammattilaispelaajat.

Maisemiltaan upea kenttä on rakennettu entisille tapioka- ja ananasviljelmille. Laaksoiset väylät, vanhat puut ja upeat kukkaistutukset verhoilevat kentän, jonka korkeimmista kohdista näkyy 10 km päähän Pattayan rannoille ja Laem Chapangin kentälle. 

Griinejä on vaikea lukea, ja ne usein yllättävät hyvänkin pelaajan. Caddien vinkkejä kannattaa kuunnella tarkkaavaisesti täälläkin. Suuret bunkkerit tekevät haasteelliseksi pitkiä avauksia vaativan kentän. 

Waterside Course

Siam Waterside -kentällä riittää vesihaasteita.

Siam Waterside -kentällä riittää vesihaasteita.

Siam Country Club

Vuonna 2014 avattu Waterside on kohteen uusin tulokas. 18-reikäinen kenttä on IMG-toimiston suunnittelema, paikallisten kertoman mukaan japanilaisen arkkitehdin käsialaa.

Helpohko kenttä, jossa on paljon tilaa lyödä palloa rohkeasti. Laajat Waste Areat kulkevat miedosti kumpuilevassa maastossa. Täälläkin griinien ympärillä löytyy usein vesiesteitä. Rullaavien griinien takana vesi voi päästä yllättämään. 

Reiäistä viimeiset kaksi ovat hieno finaali kierrokselle. Veden yli pelattavat par 4 ja 5 -väylät antavat väsyneelle golfarille viimeisen haasteensa. 18. reiän pitkä par 4 suojelee veden yli avauksen jälkeen griininsä vielä vasemmalla vaanivalla vedellä ja edessä olevilla bunkkereilla.

Kentän parasta antia on upea klubitalo, joka kooltaan ja palveluiltaan on huippuluokkaa. Hyvin varusteltu pro shop ja ravintola sekä pukuhuoneet ovat erinomainen kokonaisuus.

Etsi luettavaa