Sharma pelasi superkierroksen – intialaiselle jo toinen voitto European Tour

Shubhankar Sharma on alkukauden yllätysnimi European Tourilla.

Intialainen Shubhankar Sharma on vahva ehdokas European Tourin vuoden tulokkaaksi, kun kausi on vasta alussa.

European Tourin rankingin kärkimies vaihtui sunnuntaina. Race-to-Dubain johtoon siirtyi todellinen yllätysmies Intiasta, kun Shubhankar Sharma otti jo kauden toisen voittonsa kiertueella.

Voitto tuli näyttävällä tavalla, sillä Sharma iski päätöspäivänä tauluun huipputuloksen: hän pelasi kymmenen alle parin ja nappasi voiton kahden lyönnin turvin. Sharma teki birdiet kahdelle viimeiselle reiälle.

Kilpailun toiseksi sijoittui Espanjan Jorge Camillo (-19) ja kolmatta sijaa jakoivat Pablo Larrazábal sekä Uuden-Seelannin Ryan Fox tuloksella -18.

21-vuotias on kaikkien aikojen nuorin intialainen, joka on onnistunut voittamaan European Tourilla. Hän voitti uransa ensimmäisen kisan joulukuussa Johannesburgissa. Samassa kisassa Suomen Tapio Pulkkanen sijoittui kolmanneksi.

”Kaksi viimeistä kuukautta ovat muuttaneet elämäni.”

– Shubhankar Sharma

Sharman kaksi voittoa ovat tulleet eri tavalla, sillä Etelä-Afrikassa hän johti kisaa selvästi ennen päätöspäivää. Malesiassa hän nousi voittoon kaukaa kärjenä takaa.

Malesian kisan voitto oli myös taloudellisesti merkittävä, sillä kisan palkintopotissa oli kolme miljoonaa dollaria. Voittajan osuus siitä oli euroiksi muutettuna noin 400 000. Etelä-Afrikassa potissa on vajaa kolmannes vähemmän rahaa ja ranking-pisteitä.

”Kaksi viimeistä kuukautta ovat muuttaneet elämäni. Olen ollut jo jonkin aikaa Aasian Tourin pelaaja ja aion jatkaa pelaamista myös siellä. Olen aina unelmoinut voittamisesta ja nyt olen kaksinkertainen voittaja sekä Aasian että European Tourilla”, Sharma sanoi.

Sharman on kerännyt tällä kaudella ovat jo 750 000 ranking-pistettä, kun ranking-kakkonen Tommy Fleetwood on kerännyt noin 630 000 pistettä.

European Tour jatkuu viikon päästä Australiassa, mutta sinne ei ole suomalaisia matkustamassa. Sen sijaan